Κερδίστε προσκλήσεις για το «Βρακί» και τον υποκριτικό βίο της ανερχόμενης μεσαίας τάξης

to-braki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Εξασφαλίσαμε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση στο θέατρο Skrow για την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 21.00 και μπορείτε να τις διεκδικήσετε παίρνοντας μέρος στον facebook διαγωνισμό.

Η θεατρική ομάδα Zero Gravity, μετά τη Σκακιστική Νουβέλα και το Ένα Φεγγάρι για τους Καταραμένους, παρουσιάζει το έργο του Καρλ Στέρνχαϊμ «Το Βρακί», σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου.

Έργο του 1911, το Βρακί προκάλεσε σκάνδαλο όταν πρωτοπαίχθηκε στη Γερμανία. Στην Ελλάδα, το παρουσίασε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια ο Γιάννης Χουβαρδάς, στο Θέατρο Αμόρε, σε μια παράσταση που έκανε αίσθηση στο αθηναϊκό κοινό. Με ιδιότυπη κωμική γλώσσα, το Βρακί σατιρίζει τον υποκριτικό βίο της ανερχόμενης μεσαίας τάξης, εκθέτοντας το υπέδαφος που εξέθρεψε τον ναζισμό μέσα στα σπίτια και στα μυαλά των καθημερινών απλών “νοικοκυραίων” της εποχής.

Μια μέρα, σε μια υπαίθρια εορταστική εκδήλωση, παρουσία του βασιλιά, από απροσεξία, το εσώρουχο της νεαρής κυρίας Μάσκε πέφτει. Εκείνη το μαζεύει διακρτικά, ο σύζυγος γίνεται έξαλλος, ενώ μετά από λίγη ώρα στο σπίτι τους καταφτάνουν επίδοξοι εραστές–αυτόπτες μάρτυρες της αποκάλυψης. Εικόνες επικίνδυνης γελοιότητας ακολουθούν. Όλα αποφασίζονται βάσει μικροϋπολογισμών, ενώ ο ρομαντισμός είναι μόνο μια ποιητική παράκρουση. Η ζωή περιορισμένη μέσα σε ένα “ασφαλές διαμέρισμα”, όπου κανείς βυθίζεται στις μικροαπολαύσεις του αδιαφορώντας για το τι διαμείβεται έξω από τα τείχη του, ημιμαθής παντογνώστης, χωρίς καμία ιστορική μνήμη, είναι η βάση που τρέφει το κτήνος της βαρβαρότητας. Με αφορμή ένα «βρακί», πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής,  που καλύπτει την ηθική γύμνια των κατά τα άλλα ευπρεπώς ενδεδυμένων ηρώων.

Συγγραφέας: Καρλ Στέρνχαϊμ Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου

 Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Επιμέλεια Κίνησης: Ιωάννα Αποστόλου Μουσική: Κώστας Λώλος Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου Παραγωγή: Zero Gravity Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Ερμηνεύουν: Γιάννης Τσορτέκης, Ελίζα Σκολίδη, Στέλιος Παυλόπουλος, Ελπίδα Τοπάλογλου, Κωνσταντίνος Ζωγράφος

Info
Θέατρο SKROW: Αρχελάου 5, Παγκράτι, Αθήνα, 210 7235842. Από 25 Ιανουαρίου. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18:00  &  κάθε Κυριακή στις 21:00. Διάρκεια: 80 λεπτά. 

*Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από  το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού