«Συρανό ντε Μπερζεράκ» με τον James McAvoy ζωντανά στο Μέγαρο

syrano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η παράσταση θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Γουέστ Εντ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

O James McAvoy, ο αγαπημένος κινηματογραφικός ηθοποιός που ενσαρκώνει τον πολυμήχανο Καθηγητή Charles Xavier στη σειρά ταινιών X-Men, αφήνει στην άκρη το κοστούμι του υπερήρωα και φορά τα ρούχα ενός σύγχρονου Συρανό ντε Μπερζεράκ στην ομώνυμη παραγωγή του λονδρέζικου Playhouse Theatre.

Το κλασικό αριστούργημα (1897) του Edmond Rostand, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», ανεβαίνει στο Λονδίνο σε ελεύθερη διασκευή του Μartin Crimp, σε μια εκδοχή με λιτή σκηνοθεσία και τολμηρή γλώσσα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον έξυπνο και ευρηματικό λόγο και αποθεώνει το σχεδόν εξωπραγματικό σθένος του ήρωα να αντιστρέψει προς όφελός του τους όρους του παιχνιδιού. Σκηνοθετεί ο Jamie Lloyd, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον McAvoy σε έναν σπαρακτικό Μάκβεθ που ανέβηκε στο Θέατρο Trafalgar πριν από μερικά χρόνια. Μάλιστα, ο Λόυντ έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τις πρωτοποριακές δουλειές του στον χώρο του θεάτρου και του μιούζικαλ, ενώ έχει τιμηθεί με τα βραβεία Evening Standard (2010) και Laurence Olivier (2018).

Η παράσταση προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από το Γουέστ Εντ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών. Περιέχει αθυροστομίες και γυμνές σκηνές και δεν συνοδεύεται από υπότιτλους.

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς National Theatre Live σε συνεργασία με  τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

«Συρανό ντε Μπερζεράκ»

Ο Συρανό θα μπορούσε να τα έχει όλα –είναι θαυμαστός στον λόγο και φοβερός στη μάχη– πλην όμως δεν έχει κερδίσει την καρδιά του μεγάλου του έρωτα, της Ρωξάνης! Υπάρχει ένα, κατά πώς φαίνεται, ανυπέρβλητο εμπόδιο: τη γενναιοδωρία που επέδειξε η φύση στην ψυχή του την αποτύπωσε και… στη μύτη του! Θα καταφέρει αυτή η ναρκισσιστική κοινωνία να αντλήσει από τις χάρες του Συρανό ή μήπως ο χαρισματικός Συρανό αποδειχθεί «καταστροφικός», γκρεμίζοντας συθέμελα τον κόσμο της Ρωξάνης;

Infο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντ. Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 21.00. Διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (με διάλειμμα 20 λεπτών). Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 15 €. Πληροφορίες 210 72 82 333