«Η Λίμνη των Κύκνων» ζωντανά από την Μόσχα στο Μέγαρο

i-limni-ton-kuknon
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το απαράμιλλης ομορφιάς μπαλέτο που βασίζεται στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Τσαϊκόφσκι παρουσιάζεται σε ζωντανή μετάδοση από το Θέατρο Μπολσόι.

«Η Λίμνη των Κύκνων» επιστρέφει στο Θέατρο Μπολσόι, αυτή τη σεζόν, με νέα διανομή: στον διπλό ρόλο της Οντέτ/Οντίλ η πρίμα μπαλαρίνα Όλγα Σμιρνόβα (Οντέτ/Οντίλ) και στον ρόλο του Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ ο Γιάκοπο Τίσσι, κορυφαίος σολίστ του διάσημου ρωσικού συγκροτήματος. Το απαράμιλλης ομορφιάς μπαλέτο που βασίζεται στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Τσαϊκόφσκι, μεταφέρεται στη σκηνή –με τεχνική αρτιότητα, πλαστικότητα αλλά και συναισθηματική φόρτιση– από τους εκφραστικούς πρωταγωνιστές και χορευτές του corps de ballet των θρυλικών Μπολσόι. Τη χορογραφία και το λιμπρέτο υπογράφει ο σπουδαίος Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

Μια κλασική παράσταση στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα, σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα.

Η δορυφορική προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο – The Bolshoi Ballet Live from Moscow, o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν εμβληματικά έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Μια ιστορία για τη διπλή όψη του έρωτα

Σε μια μυστηριώδη λίμνη, κάτω από το φως του φεγγαριού, ο Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ συναντά μια μαγεμένη γυναίκα-κύκνο, την Οντέτ. Θαμπωμένος από την ομορφιά της, την ερωτεύεται και της ορκίζεται αιώνια πίστη. Η μοίρα όμως έχει αποφασίσει να παγιδεύσει τον Πρίγκιπα σε ένα παράξενο παιχνίδι. Κι εκείνος πιάνεται στην παγίδα. Θα καταλάβει τι έχει συμβεί, μόνο όταν θα είναι πολύ αργά πια…

Μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Χορογραφία – Λιμπρέτο Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Διανομή

  • Οντέτ/ Οντίλ Όλγα Σμιρνόβα
  • Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ Γιάκοπο Τίσσι
  • Κακός Μάγος Ντενίς Ζαχάροφ
  • Γελωτοποιός Αλεξέι Πουτίντσεφ

Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 17.00. Διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος). Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 15 € (γενική είσοδος). Eισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.