Στον Γιωργή Τσουρή το βραβείο Δημήτρης Χορν

giorgis-tsouris
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο ηθοποιός τιμήθηκε για την ερμηνεία του στην παράσταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk)».

Ο Γιωργής Τσουρής κέρδισε το φετινό βραβείο Δημήτρης Χορν για την ερμηνεία του στην παρασταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk)», σε σενάριο δικό του και σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, που ανέβηκε στο Από Μηχανής Θέατρο και τώρα παρουσιάζεται ξανά στο Θέατρο Ιλίσια.

Οι τέσσερις συνυποψήφιοί του για τη θεατρική σεζόν 2018-2019, ήταν οι ακόλουθοι:

  • Αυγουστίνος Κούμουλος για τον ρόλο του ως Σκλαβί στο «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου - Σοφίας Πάσχου (Πόρτα)
  • Έκτορας Λιάτσος για τους ρόλους των Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάρυλ Τσέρτσιλ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γ.Ανδρέου (Bios)
  • Βασίλης Μαγουλιώτης για το ρόλο του Έριχ στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ , σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν/ Υπόγειο).
  • Μιχαήλ Ταμπακάκης για τον ρόλο του Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ 'Αλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη (Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

Να σημειωθεί ότι το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται στην καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν» ήταν ο Μιχάλης Συριόπουλος.