Δείτε διαδικτυακά «Το γάλα» του Εθνικού Θεάτρου με τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη

to-gala-ethniko-theatro
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου κυκλοφορεί online στην ολοκληρωμένη της εκδοχή για παρακολούθηση από το σπίτι. Πρόκειται για «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη που ανέβηκε τη σεζόν 2005-2006 στο Εθνικό Θέατρο με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπαχρόνη μεταξύ των πρωταγωνιστών - έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 2008.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η τραγική ιστορία τριών ηρώων, της Ρήνας (45 ετών) και των δύο γιων της, Αντώνη (25 ετών) και Λευτέρη (23 ετών). Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη.

Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του. Η επίσκεψη του Αντώνη αναμοχλεύει οικογενειακές δυναμικές και βαθιά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα τα αρχέτυπα «Πατρίδα», «Μητέρα» και «Αγάπη». Ο Λευτέρης αναζητά την αγάπη του αδερφού του μέσα από το ξεχασμένο παρελθόν τους, ο Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, ενώ διαχειρίζεται τις συνέπειες της αυταπάρνησης, και η Ρήνα, ζώντας τον καθημερινό φόβο, βρίσκεται στη μέση προσπαθώντας να τους φέρει κοντά.

Συγγραφέας: Βασίλης Κατσικονούρης. Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Σκηνικά ­- Κοστούμια: Έυα Μανιδάκη Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Βοηθός σκηνογράφου: Γιάννης Αρβανίτης

Με τους: Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννο Περλέγκα, Κωνσταντίνο Παπαχρόνη, Μαρία Παπαστεφανάκη