Μουτούση, Κουρής, Τζήμου και Γάλλος σου απαγγέλουν ποίηση

kentro-politismou-idruma-stauros-niarxos-pagkosmia-imera-poiisis
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων #snfccAtHome του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου).

#snfccAtHome: Με αυτό το hashtag το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει να μοιράζεται μαζί μας τρόπους για να συνεχίσουμε να ψυχαγωγούμαστε, να μαθαίνουμε, να ανακαλύπτουμε και να διασκεδάζουμε, όσο μένουμε σπίτι. 

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ξεκινά με μια νέα σκηνική ανάγνωση των ποιημάτων της Σαπφώς, από τη σειρά "Παραβάσεις" του ΚΠΙΣΝ διαθέσιμη για πρώτη φορά ψηφιακά. Αυτή τη σχετικά «άγνωστη» ποιήτρια του 7ου αιώνα π.Χ. μας συστήνουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί Γιώργος Γάλλος και Θεοδώρα Τζήμου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Καραντζά.

Ακόμη, με αφορμή την έκθεση «ΠΟΙΗΤΙΚΑ: Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση» του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο ΚΠΙΣΝ, ο Νίκος Κουρής και η Αμαλία Μουτούση απαγγέλουν επιλεγμένα ποιήματα μεγάλων ποιητών μας, ενώ μέσα από διαλέξεις εμπλουτίζουμε τη γνωριμία μας με την ποίηση.

Ανακαλύψτε τα στο snfcc.org/poetry.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Stavros Niarchos Foundation