Η «Aida» του Στάθη Λιβαθινού online από την Εθνική Όπερα των Βρυξελλών

aida
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η όπερα είχε παρουσιαστεί το 2017 στην ιστορική βέλγικη σκηνή.

Πρωτοπαιγμένη στο Χεδιβικό βασιλικό θέατρο (όπερα) του Καΐρου στις 24 Δεκεμβρίου του 1871 παρουσία αξιωματούχων της χώρας, υψηλών καλεσμένων και του συνόλου των διπλωματών, η «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές όπερες του λυρικού θεάτρου. Η υπόθεσή της αφορά ένα παθιασμένο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στην Αιγύπτια πριγκίπισσα Άμνερις, τον αξιωματικό Ρανταμές και την αιχμάλωτη Νούβια πριγκίπισσα, Αΐντα.

Με την ιστορία αυτή καταπιάστηκε το 2017 ο σκηνοθέτης -και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου- Στάθης Λιβαθινός, παρουσιάζοντας τη δική του «Aida» και ταξιδεύοντας την στην Εθνική Όπερα των Βρυξελλών. 

Από τις πιο ιστορικές όπερες της Ευρώπης, η Εθνική Όπερα των Βρυξελλών ύστερα από το υποχρεωτικό λουκέτο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισε να διαθέσει online μέσα από τη ιστοσελίδα της την παραγωγή του Λιβαθινού στο πλαίσιο της καινούριας διαδικτυακής της «Εικονικής σεζόν», όπου περιλαμβάνονται κάποιες από τις πιο αξιοσημείωτες παραστάσεις της.

Οι συντελεστές της «Aida»

Μουσική Διέυθυνση: Alain Altinoglu
Παίζουν: Adina Aaron, Nora Gubisch, Andrea Carè, Δημήτρης Τηλιακός.
Σκηνογραφία: Alexander Polzin
Φωτισμός: Αλέκος Αναστασίου