«Post Hamlet ή μετά Aμλετ» σήμερα και αύριο

post-hamlet-i-meta-amlet-simera-kai-aurio-meta-amlet-simera-kai-aurio

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το έργο «Post Hamlet ή μετά-Άμλετ» μια νέα εκδοχή, μετά από τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον περασμένο Ιούνιο, παρουσιάζεται στο Βρυσάκι για δύο παραστάσεις σήμερα και αύριο, (ώρα: 21:30).

Η παράσταση είναι βασισμένη στον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και στο Σονέτο Νο 92 του Σαίξπηρ. Παρουσιάζεται σε δραματουργική σύνθεση και σκηνοθεσία της Στέλλας Μαρή, με πολυμελή θίασο ηθοποιών, από την ομάδα Minus [two] που συνεχίζει και φέτος την ερευνητική της προσέγγιση πάνω στο έργο.

Η σκηνοθέτις Στέλλα Μαρή, στο σημείωμά της επισημαίνει: «Ονομάσαμε φέτος την παράσταση «Post Hamlet ή μετά-Άμλετ», γνωρίζοντας ότι παραπέμπουμε αναπόφευκτα στον μεταμοντερνισμό. Αντιδρώντας στην κριτική, που θέλει τον μεταμοντερνισμό συνώνυμο της ασάφειας και της σύγχυσης, του κιτς και της παρωδίας, επιλέγουμε να εμπνευστούμε από το ευγενές κομμάτι του, που αντέδρασε στον ελιτισμό και επιχείρησε να μικρύνει την απόσταση μεταξύ «υψηλής» και μαζικής κουλτούρας. Τα κλασικά έργα γράφτηκαν για τους τότε συγχρόνους τους. Αυτή τη σχέση με το σύγχρονο πρέπει να ξαναβρούμε, για να τιμήσουμε πραγματικά το «κλασικό» του τίτλου. Αυτή τη σμίκρυνση της πολιτισμικής ψαλίδας και την ποίηση, που αυτό μπορεί να εμπεριέχει και να προτείνει, επιζητάμε…».

Σύλληψη, δραματουργική σύνθεση, σκηνοθεσία, σχεδιασμός κίνησης: Στέλλα Μαρή. Επιμέλεια Κίνησης: Ιωάννα Πάραλη. Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιώργος Σταματάκης. Ενδυματολογική επιμέλεια: Χαρά Κονταξάκη. Σχεδιασμός φωτισμού: Εβίνα Βασιλακοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Στέλλα Μαρή. Τραγουδά ζωντανά η Γεωργία Αχιλλεοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γεωργία Αχιλλεοπούλου, Κατερίνα Γκατζόγια, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη.

Παίζουν οι εκπαιδευόμενο ηθοποιοί (αλφαβητικά, σε διδασκαλία Στέλλας Μαρή): Μπέτυ Γιαννούλη, Αλίκη Κανέλη, Χριστίνα Πανταζή, Δημήτρης Σπυρόπουλος, Μιχάλης Χατίρης.

Πληροφορίες: 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 21:30. Διάρκεια 90 λεπτά. Εισιτήρια: 10 ευρώ και 5 ευρώ (άνεργοι και ατέλεια). Χώρος: Βρυσάκι. Βρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ. 210-3390447.