Δείτε online στο YouTube το Frankenstein του Danny Boyle

frankenstein
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας με τον Benedict Cumberbatch δωρεάν στις οθόνες μας.

Φρανκενστάιν ή ο Σύγχρονος Προμηθέας είναι ο τίτλος της γοτθικής και ρομαντικής νουβέλας της Αγγλίδας συγγραφέως Μαίρη Σέλεϊ, που γράφτηκε στα μέσα του 1816 και εκδόθηκε το 1818 στην Αγγλία. Η νουβέλα αφηγείται την ιστορία του νεαρού φοιτητή ανατομίας και χειρουργικής, Victor Frankenstein, που ανακαλύπτει το μυστικό του πώς να δίνει ζωή σε άψυχα πράγματα μέσω αλχημείας, αλλά και τους κινδύνους της γνώσης. 

Την θρυλική αυτή ιστορία μετέφερε στο σανίδι το 2011 ο διάσημος σκηνοθέτης Danny Boyle, παρουσιάζοντας την παράσταση Frankenstein στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με τους Benedict Cumberbatch και Jonny Lee Miller να εναλλάσσουν τους ρόλους του Victor Frankenstein και του Τέρατος.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας National Theatre at home, όπου το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει δωρεάν στο κανάλι του στο YouTube εμβληματικές παραστάσεις του, που έχουν παιχτεί μες στην τελευταία δεκαετία, το Frankenstein του Boyle θα διατεθεί online στις 30 Απριλίου και την 1η Μαίου σε δύο διαφορετικές εκδοχές: με τον Cumberbatch στον ρόλο του Τέρατος στις 30 Απριλίου στις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Official Frankenstein with Benedict Cumberbatch as the creature | Free National Theatre Full Play

και με τον Lee Miller στον ρόλο του Τέρατος, την 1η Μαΐου στις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Official Frankenstein with Jonny Lee Miller as the creature | Free National Theatre Full Play