Τα νεότερα για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020

katerina-euaggelatou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2020

Η ανακοίνωση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Την ώρα που η πορεία διαμαρτυρίας των ανθρώπων της Τέχνης ήταν σε εξέλιξη στο Σύνταγμα και σε κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού και το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, των μουσειών και των αρχαιολογικών χώρων. Όπως ανέφερε η υπουργός, τα ζωντανά θεάματα – δρώμενα, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοιχτούς χώρους. 

  • Τα άτομα –με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.
  • Όριο πληρότητας 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.
  • Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων.
  • Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.
  • Σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος για το κοινό.
  • Ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής. Ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.
  • Ειδικοί κανόνες για μακιγιάζ, κομμωτήριο, βεστιάριο, εξοπλισμό κλπ.

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προχώρησε στην σχετική ανακοίνωση όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι για τη διοργάνωση του φετινού, δύσκολου, καλοκαιριού.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, των μέτρων στήριξης  των δημιουργών του Πολιτισμού και τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο επόμενο διάστημα, το ΔΣ και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ. Κατερίνα Ευαγγελάτου, θα εξετάσουν τα νέα δεδομένα στην  αυριανή συνεδρίαση.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια βρίσκεται, εδώ και καιρό, σε διαβουλεύσεις με τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ενημερώνεται διαρκώς για τα εξειδικευμένα μέτρα που συστήνει η Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εκτιμηθεί αν και με ποιον τρόπο μπορεί να υλοποιηθεί μέρος των προγραμματισμένων για φέτος εκδηλώσεων.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Φεστιβάλ.