Το Από Μηχανής Θέατρο περιοδεύει το καλοκαίρι με τον «Κήπο»

o-kipos Patroklos Skafidas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2020

Στο έργο του Bruce Gooch συμπρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη.

«Ο Κήπος» του διακεκριμένου Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Οκτώβριο του 2018 στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με τους Στέλιο Μάινα και Κάτια Σπερελάκη να συμπρωταγωνιστούν. Τώρα, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε εν μέσω της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού, ο σκηνοθέτης και ιδρυτής της θεατρικής σκηνής αποφάσισε να το επαναφέρει στο προσκήνιο. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Από Μηχανής Θεάτρου στο Instagram, το έργο θα περιοδεύσει τους καλοκαιρινούς μήνες σε ανοιχτά θέατρα της χώρας.

Λίγα λόγια για το έργο

Patroklos Skafidas

Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ κι οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ