Επιθεώρηση με την Ελένη Γερασιμίδου στο Από Κοινού Θέατρο

menoume-tapi
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Πρόκειται για το έργο "Μένουμε... ταπί" του Δημήτρη Χαλιώτη.

Από τις 8 Ιουλίου το Από Κοινού Θέατρο παρουσιάζει στην αυλή του την επιθεώρηση του Δημήτρη Χαλιώτη «Μένουμε… ταπί». Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, η Αγγελική Ξένου και ο Ανδρέας Βελέντζας αλλάζουν ρόλους και προσωπεία στην εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας σε μία πολιτικοκοινωνική επιθεώρηση με άφθονο γέλιο και αιχμηρή διάθεση για όσα παράλογα και τραγελαφικά ζούμε.

Μία ηλικιωμένη που επιμένει να… μένει σπίτι, η έμπιστη σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας Θεοπίστη Προσκυνίδου, το «ανασυγκροτημένο» μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κικίτσα Σκρουμπέλη, ένας ΜΑΤατζής που έχει μάθει να δέρνει και να τον χειροκροτούν, μία φανατική θαυμάστρια του Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς… αυτοπροσώπως μας δίνουν ραντεβού φέτος το καλοκαίρι στην αυλή του Από Κοινού σκορπίζοντας το γέλιο που τόσο έχουμε ανάγκη.

Σε μία εποχή που το να κάνεις θέατρο συνιστά πράξη πολιτική και γενναία, το Από Κοινού Θέατρο δίνει το «παρών» με μία επιθεώρηση που δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Με βιτριολικό χιούμορ, πολύ χορό και τραγούδι. Κόντρα στην ανασφάλεια και τον φόβο. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την προστασία από τον κορονοϊό.

Στην αρχή μείναμε σπίτι, τώρα «Μένουμε… ταπί»!

Κείμενα: Δημήτρης Χαλιώτης Σκηνοθεσία: Ελένη Γερασιμίδου Χορογραφίες: Mia Molika

Ενδυματολογική επιμέλεια: Έβελυν Σιούπη Σκηνικά: Ντίνος Παρηγόρης Ενορχήστρωση: Γιώργος Θεοφάνους

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Ανδρέας Βελέντζας

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου Γραφιστικά: Βάσια Μπρέστα

Info: Από Κοινού Θέατρο: Ευπατριδών 4, Γκάζι, (μετρό: Κεραμεικός), τηλ. 211 4057249. Πρεμιέρα: 8-7-2020. Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:15. Διάρκεια παράστασης: 110΄. Γενική είσοδος: 15 € (με κρασί, μπύρα, αναψυκτικό). Προπώληση εισιτηρίων. Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 4057249