«Shakespeare Lab»: Για 3 εβδομάδες ταξιδεύουμε στον κόσμο του Σαίξπηρ

shakespeare-lab-kadiss-2020
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το θεατρικό εργαστήριο διευθύνει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Andrew Visnevski.

Shakespeare Lab: ένα μοναδικό εντατικό εργαστήριο θεάτρου του KaDISS 2020, μια εμβάθυνση τριών εβδομάδων στον κόσμο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ με τη μοναδική του γλώσσα, τους  αξέχαστους  χαρακτήρες,  τη συναρπαστική δράση, τις  χαρές και τις θλίψεις της ανθρώπινης ψυχής,  ενωμένες σε ένα πανανθρώπινο ποιητικό Δράμα.

Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα για τον εκπαιδευόμενο/ σπουδαστή ηθοποιό, performer θα διευθύνει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Andrew Visnevski, του οποίου η δουλειά  γύρω από την τεχνική  για την ερμηνεία  και  για την ενσωμάτωση της γλώσσας του Γ. Σαίξπηρ με ηθοποιούς και μαθητές εκτείνεται διεθνώς περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.

Επιπλέον, το φετινό Shakespeare Lab / KaDISS 2020 παρουσιάζει το I Am Shakespeareδύο Masterclasses με τον Andrew Visnevski.

Αυτά τα μοναδικά masterclasses διάρκειας δύο ωρών το καθένα θα φιλοξενηθούν σε διαφορετικούς χώρους στην Μεσσηνία, και θα είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση στο Διαδίκτυο ζωντανά. (Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Masterclasses I Am Shakespeare θα υπάρξουν σύντομα).

Σ

το τέλος κάθε masterclass, ο Andrew Visnevski θα έχει μια ανοιχτή συζήτηση για τα έργα του William Shakespeare και θα απαντά σε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και από αυτούς που θα παρακολουθήσουν τα masterclasses online.

Το Shakespeare Lab θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 17 Αυγούστου  έως και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.

Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών για το 2020 το KaDISS  θα δεχθεί έως και 12 μαθητές.

Όλες οι εγκαταστάσεις, ως υπάρχουν στο site του KaDISS (κατηγορία Facilities), θα είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες προς στους συμμετέχοντες του Shakespeare Lab.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας "Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή". Όλες οι πληροφορίες καθώς και η αίτηση συμμετοχής (www.kalamatadrama.com /Αpplication/), όπως αναφέρεται στο επίσημο Site της διοργάνωσης, ισχύουν και για το Shakespeare Lab.

Η συμμετοχή των μαθητών στα Masterclasses I am Shakespeare είναι υποχρεωτική κι αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης τους στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τους ίδιους. Οι ημερομηνίες των Masterclasses είναι 22 & 29 Αυγούστου 2020, ώρα: 10:00 π.μ. – 12:00 μ.  ώρα Ελλάδος.