«Μισά-μισά» για τους Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνη Κρόμπα

misa-misa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Πρωταγωνιστούν στην κωμωδία των Καταλανών Jordi Sánchez & Pep Anton Gómez, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

Η μαμά είπε, «την ημέρα που θα πεθάνω, θα τα μοιραστείτε.

Μισά-μισά»

Και η μαμά πεθαίνει. Άρα, μισά-μισά.

Η απρόβλεπτη κωμωδία «Μισά-μισά» (“Mitad y Mitad”) των Καταλανών Jordi Sánchez & Pep Anton Gómez, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και πρωταγωνιστές τους Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνη Κρόμπα, θα παρουσιαστεί από τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η ιστορία

Η μαμά είναι κάπου 80φεύγα και βάλε, με το εγκεφαλικό της, τη γρίπη της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Τα έχει στυλώσει όμως -αν και κατάκοιτη- και δε λέει με τίποτα να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο! Η μαμά έχει δυο γιούς. Ετεροθαλείς.

Ο ένας είναι γύρω στα 40, δάσκαλος. Δεκαπέντε χρόνια τώρα την προσέχει. Την προσέχει; Ανελλιπώς! Την ταϊζει, την ποτίζει και σχεδόν την καθαρίζει!!!

Ο άλλος έχει πατήσει τα 50, παντρεμένος με μία καραφλή μέγαιρα, που του κάνει τη ζωή ποδήλατο με τις απαιτήσεις της. Έχει μία επιχείρηση που πάει κατά διαόλου και έχει και χρέη. Πολλά.

Οι δυο τους συναντιούνται αυτό το βράδυ στο σπίτι της μάνας τους που θα κληρονομήσουν όταν πεθάνει. Στο σπίτι αυτό που πρέπει να πουληθεί για να σωθούν και να βγουν από τη φυλακή που έχουν χτίσει μέσα τους και ολόγυρά τους. Λίγο πριν το ξημέρωμα τα δύο αδέλφια μοιράζονται προσωπικές επιθυμίες, απωθημένα και αδιέξοδα. Αποκαλύπτουν μυστικά και γεγονότα ακόμα και τις πιο «κακές» σκέψεις τους, τις πιο ενοχλητικές επιθυμίες τους! Ξαναγνωρίζονται.

Τι δράμα κι αυτό με τη μάνα τους που δε λέει ν’ αποδημήσει εις Κύριον. Μήπως να βάζανε ένα χεράκι και να της «άνοιγαν» τον δρόμο προς τον ουρανό;

Πλάκα κάνεις; Και ποιος θα το αναλάβει; Όπου να΄ναι θα φέξει.

Καυστικό χιούμορ, ιλαροτραγικές καταστάσεις,  απίστευτες ανατροπές, συνθέτουν την απολαυστική, πονεμένη και «δηλητηριώδη» κωμωδία, που αναποδογυρίζει τις ζωές των δύο αδελφών σε μία νύχτα. Όσο για τη ζωή της μάνας; Μένει να ερευνηθεί.

Μετάφραση: Els de Paros Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά: Έρση Δρίνη Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μυλωνά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Λευτέρης Ελευθερίου, Αντώνης Κρόμπας

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ