Εργαστήρι Σωματικού - Δημιουργικού θεάτρου από τον Κώστα Φιλίππογλου

kostas-filippoglou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2020 και θα κρατήσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Ο Κώστας Φιλίππογλου, σκηνοθέτης – ηθοποιός και δάσκαλος θεάτρου, καλλιτεχνικός συνεργάτης των θεατρικών ομάδων Complicite (Λονδίνο), Rima (Παρίσι), και οι συνεργάτες του, διοργανώνουν μονοετές πρόγραμμα διδασκαλίας σωματικού δημιουργικού θεάτρου.

Πληροφορίες: Στο email: [email protected](Άμεση απάντηση με όλο το πακέτο πληροφοριών). Σε περίπτωση ανάγκης προφορικής επικοινωνίας επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6936828446

Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2020 και θα κρατήσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Την ευθύνη και την διεύθυνση του προγράμματος θα την έχει ο Κώστας Φιλίππογλου και θα διδάξουν εκτός από αυτόν, οι συνεργάτες του, καθώς και προσκεκλημένοι καθηγητές, σκηνοθέτες – ηθοποιοί, που θα έρθουν για να παραδώσουν σεμινάρια συγκεκριμένων θεματικών.

Σε αυτό το διάστημα θα διδαχτούν οι αρχές και οι εφαρμογές του σωματικού θεάτρου, όπως ανακαλύφθηκαν από τον Ζακ Λεκόκ και όπως αναπτύχθηκαν στη συνέχεια από την Complicite. Θα επιχειρηθεή η παρουσίαση της αισθητική της ομάδας πάνω στο θέατρο, που το προσεγγίζουν με αρωγό την σωματικότητα και την ποιητική διάσταση των εικόνων.

Βλέποντας το κενό που υπάρχει σε αυτό τον τομέα στην θεατρική εκπαίδευση και αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των νέων ηθοποιών και των νεανικών θεατρικών ομάδων, η ομάδα θα προσπαθεήσει να μεταδόσει αυτά που γνώρισε τόσα χρόνια στις ομάδες και τις σχολές του εξωτερικού.

Στόχος είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες το σωματικό-δημιουργικό θέατρο, να καλύψουν τα κενά τους, όπου υπάρχουν και να εκπαιδευτούν σωστά, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα θέατρο ζωντανό, ουσιαστικό, μη θνησιμαίο.