2 παραστάσεις του Δημήτρη Μυλωνά επαναλαμβάνονται τον Οκτώβριο

to-yperoxo-mou-diazygio
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η επιτυχία συνεχίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο για «Το Δάνειο» και «Το Υπέροχό μου Διαζύγιο».

Δεδομένων των συνθηκών, οι παραστάσεις «Το Δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν με τους Σωτήρη Χατζάκη και Δημήτρη Μυλωνά και «Το Υπέροχό μου Διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου -και οι δύο σε σκηνοθεσία Μυλωνά- έριξαν πρόωρη αυλαία στο Θέατρο Χυτήριο. Ωστόσο, λόγω μεγάλης επιτυχίας, θα επιστρέψουν στη σκηνή στα τέλη Οκτωβρίου, αυτή τη φορά σε εκείνη του Από Μηχανής Θεάτρου.

«ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ»

Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «αποπλανήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο. Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κουβαλάει στην πλάτη του όλη την απελπισία της οικονομικής κρίσης. Μη διαθέτοντας κανένα άλλο μέσο πειθούς και αξιοπιστίας αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να μπλοφάρει. Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή.

Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες, ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην «ευρηματικότητα» του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης. «Το δάνειο» (2103) του σημαντικού σύγχρονου Ισπανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, παγκοσμίως γνωστού για το θεατρικό του έργο Η μέθοδος Γκρόνχολμ, κέρδισε το Νοέμβριο 2011 το πρώτο βραβείο στο «Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου» της Τζιρόνα κι έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Μετάφραση: Els de Paros
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά: Έρση Δρίνη
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μυλωνά
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Παραγωγή  Art Machine Productions
Παίζουν: Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Μυλωνάς

Info: Έναρξη 21 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο – Κάτω Σκηνή. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη ,Σάββατο και Κυριακή στις 18:00, Πέμπτη στις 21:00. Διάρκεια: 90΄. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 15, Μειωμένο(Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ):12 €, Ατέλεια: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Προσφορά μέχρι την πρεμιέρα 8 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097

«ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟ»

Η Άντζελα, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα και μητέρα μιας έφηβης κόρης, δέχεται αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της ο οποίος προτιμά την αγκαλιά νεότερων γυναικών. Εκτεθειμένη στη μοναξιά που δεν είναι δική της επιλογή και με την κρίση της ηλικίας να της χτυπά την πόρτα, η Άντζελα ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε μια προσπάθεια να βρει το βηματισμό της μέσα στο αναπάντεχο κενό της ζωής της.

Ένας μονόλογος που κινείται από το δάκρυ στο γέλιο και φωτίζει με ειλικρίνεια όλες εκείνες τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας καθημερινής ηρωίδας, μιας γυναίκας σαν κι εμάς που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμα στο όνειρο και την ευτυχία.

Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά: Έρση Δρίνη
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μυλωνά
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Παραγωγή  Art Machine Productions

Info: Έναρξη 23 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο – Κάτω Σκηνή. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 19:00. Διάρκεια: 75΄. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 15 €, Μειωμένο(Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ):12 €, Ατέλεια: 5 €. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Προσφορά μέχρι την πρεμιέρα 8 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097.