2 μεγάλες διαδικτυακές πρεμιέρες έρχονται προσεχώς

giougkerman
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Από το Θέατρο Πορεία και από το Εθνικό Θέατρο.

Οι άνθρωποι του θεάτρου βρίσκονται εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων από την ελληνική κυβέρνηση, περιμένοντας να τους δοθεί -επιτέλους- το πράσινο φως να ξεκινήσουν παραστάσεις, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Με την ίδια αγωνία αναμένουν όλες τις νεότερες εξελίξεις και οι θεατρόφιλοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σ' αυτή τη χειμερινή θεατρική σεζόν όλα θα είναι ρευστά. Γι' αυτό και δεν είναι λίγες οι σκηνές που επενδύουν και στη διαδικτυακή θέαση. Δύο μεγάλες online πρεμιέρες έρχονται προσεχώς και είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε με χειροκρότημα.

Γιούγκερμαν

Μετά από δύο χρόνια επιτυχίας, 60.000 θεατές και περισσότερες από 250 sold-out παραστάσεις, ο Γιούγκερμαν, το εμβληματικό μυθιστόρημα που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή Στρατή Πασχάλη, επιστρέφει για να κλείσει τον κύκλο του με τελευταίες παραστάσεις και live streaming μεταδόσεις.

Ο βίος και η πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού αριστοκράτη, που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα από το ελληνικό στοιχείο, μίλησαν στις καρδιές των θεατών. Ο Γιάννης Στάνκογλου και ένα cast 25 πρωταγωνιστών, θα ξαναζωντανέψουν τη γοητευτική ιστορία που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν σε διαφορετικές ημερομηνίες και οι δύο διανομές που την πλαισίωσαν τις 2 σεζόν που παίχτηκε.

  • 11 Οκτωβρίου: Ντάινα: Βασιλική Τρουφάκου, Γιώργος Μάζης: Γιάννης Σοφολόγης, Κλεό: Αλέξανδρος Βαμβούκος, καθώς και οι: Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Στεφανία Γώγου, Στέλλα Ζιοπούλου.
  • 18 Οκτωβρίου: Ντάινα: Ζέτα Μακρυπούλια, Γιώργος Μάζης: Γιάννης Καπελέρης, Κλεό: Πολύδωρος Βογιατζής, καθώς επίσης και οι: Κορίνα Κόκκαλη, Ελένη ΧαλαστάνηΛένα Χατζηγρηγορίου.

Live streaming μεταδόσεις: Κυριακή 11 & 18 Οκτωβρίου στις 19:30 ώρα Ελλάδος

Μελίνα Στοπ Καρέ - αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα

Η ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη μέσα από τη ματιά του θεατρικού σκηνοθέτη Μάνου Καρατζογιάννη και την υποκριτική δεινότητα δεκατεσσάρων εξαιρετικών ηθοποιών στο πρωτότυπο ντοκιμαντέρ «Μελίνα Στοπ Καρέ - αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα».

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι βραβευθείσες με το θεατρικό έπαθλο Μελίνα Μερκούρη: Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Δροσάκη, Μαρία Κίτσου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανθή Ευστρατιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Εύη Σαουλίδου και Λουκία Μιχαλοπούλου. Μαζί τους και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Άγγελος Παπαδόπουλος, τη μουσική επιμέλεια ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και τα βιντεο η Δήμητρα Τρούσα.

Το «Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα» είναι μια συμπαραγωγή του ΥΠ.ΠΟ.Α., του Εθνικού Θεάτρου και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη».

Στις 18 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, πρόκειται να ανέβει στο διαδίκτυο ένα επτάλεπτο απόσπασμα από το φιλμαρισμένο ντοκιμαντέρ που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ μέσα στο 2021 αναμένεται να προβληθεί ολόκληρο το φιλμ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ