Ρώσικο βραβείο στον Θεόδωρο Τερζόπουλο για την παράσταση «Μάουζερ»

terzopoulos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης τιμήθηκε με την «Καλύτερη Παράσταση Ξένου Σκηνοθέτη στη Ρωσία».

Το βραβείο κοινού "Zvezda Teatrala" («Αστέρι του Θεάτρου) στην κατηγορία «Καλύτερη Παράσταση Ξένου Σκηνοθέτη στη Ρωσία» απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Τερζόπουλο για το Μάουζερ του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι, τη μεγάλη πρεμιέρα της περσινής Ρωσικής θεατρικής σεζόν.

Τα διεθνή θεατρικά βραβεία "Zvezda Teatrala" θεσπίστηκαν το 2008 από το θεατρικό περιοδικό Teatral και είναι τα μόνα ανεξάρτητα Ρωσικά θεατρικά βραβεία, καθώς βασίζονται αποκλειστικά στην ψηφοφορία του κοινού. Στη φετινή 13η διοργάνωση των βραβείων "Zvezda Teatrala" ψήφισαν θεατές από 80 χώρες. Η τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες στο Θέατρο Βαχτάνγκοφ στη Μόσχα και μεταδόθηκε online. Το βραβείο αποτελείται από πολύτιμη φιγούρα πιερότου με ένα χρυσό αστέρι στα χέρια (έργο του γνωστού Ιταλού ντιζάινερ Fabrizio Smania) και χρυσό αστέρι-καρφίτσα με σκαλισμένο το όνομα του βραβευμένου.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δεν παραβρέθηκε στην τελετή, αλλά ευχαρίστησε για τη βράβευση με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τελετή εδώ  και στο 43.45 η βράβευση του Μάουζερ και του Θεόδωρου Τερζόπουλου.