Ο Δημήτρης Λιγνάδης διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του από το Εθνικό

dimitris-lignadis ARXONTIDIS
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου».

Σε διάψευση της φημολογίας που τον ήθελε να οδηγείται σε παραίτηση από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνης, προχώρησε με ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Θυμίζουμε ότι η φημολογία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου, ύστερα από ανάρτηση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτας στο λογαριασμό της στο facebook, στην οποία ανέφερε ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς να αναφέρει τον λόγο, επικαλούμενη δημοσιογραφικές πηγές που δεν κατονόμαζε. Η ανάρτηση της προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου που λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι «οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες»,