Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου στηρίζει το ΣΕΗ

ethniko-theatro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του ΣΕΗ και του προέδρου του, Σπύρου Μπιμπίλα, μετά την επίθεση που δέχθηκαν από τον Δημήτρη Λιγνάδη κατά την απολογία του.

Επίθεση δέχθηκε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον ίδιο να κατηγορεί το ΣΕΗ για κατασκευή των κατηγοριών παιδεραστίας σε βάρος του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πίσω από την στοχοποίηση και τη σύλληψή του βρίσκονται δικηγόροι «που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου ήταν άμεση. Οι εργαζόμενοι της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του ΣΕΗ και του προέδρου του, Σπύρου Μπιμπίλα,

Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στον Πρόεδρό του, εξαίρετο συνάδελφό μας, Σπύρο Μπιμπίλα μετά την αήθη επίθεση που δέχτηκε κατά το απολογητικό υπόμνημα Λιγνάδη - Κούγια.

Το Σ.Ε.Η. το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε έναν χώρο δημοκρατίας, διαβούλευσης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας, προάσπισης των δικαιωμάτων των Ηθοποιών και χαράζει το δρόμο για την αλλαγή στο υπάρχον πολιτιστικό γίγνεσθαι. Στεκόμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο χώρο του πολιτισμού να δηλώσουν παρόντες και παρούσες.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης προφυλακίστηκε. Ανακρίτρια και εισαγγελέας με απόφασή τους τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο, σε βαθμό κακουργήματος, του βιασμού κατά συρροή.