Παράταση online παραστάσεων για τον «Μικρό Πρίγκιπα» με την Λένα Παπαληγούρα

o-mikros-prigkipas
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου.

H παράσταση  «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (Mon Petit Prince) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνουμε την Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του μικρού Πρίγκιπα, προβάλλεται ondemand από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε hidefinition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση. Λόγω επιτυχίας, οι προβολές θα συνεχιστούν έως τις 5 Μαΐου.

Λυών, 1906.

Ο Antoine de Saint-Exupéry, μόλις 6 ετών τότε, επιμένει πως η ζωγραφιά του δεν απεικονίζει ένα καπέλο, όπως βλέπουν οι μεγάλοι, αλλά έναν βόα που έχει καταπιεί έναν ελέφαντα. Η ανεκτίμητη οπτική του δεν εκτιμάται. Τα όνειρά του προσγειώνονται απότομα καθώς οι μεγάλοι τον αποτρέπουν να «πετάει στα σύννεφα». Ωστόσο, εκείνος αποφασίζει πως μια μέρα οι αιθέρες θα του ανήκουν στην πράξη και το 1943, πιλότος πια της Πολεμικής Αεροπορίας, ρισκάρει τη ζωή του σε μία πτήση και χάνεται για πάντα στη Μεσόγειο. Χάνεται όμως; Ή μήπως συναντάει για πρώτη φορά τον εαυτό του;

Ο πιο διάσημος Πρίγκιπας των τελευταίων 100 χρόνων επιστρέφει στο μελαγχολικότερο τοπίο, τη Γη, και εκτοξεύει χωρίς δίχτυ ασφαλείας κάθε τι επίγειο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Εκτιμούμε τους ανθρώπινους πυρήνες, τον μικρόκοσμό μας, όταν οι κοινωνικές μας βεβαιότητες κλονίζονται. Υπάρχει όμως σύμπαν πολυτιμότερο από αυτό που κρύβουμε μέσα μας; Πώς να ομορφύνεις έναν κόσμο αν δεν κοιτάξεις πρώτα τον αντικατοπτρισμό σου; Ο Antoine de Saint-Exupéry στην ιστορία του αειθαλούς Μικρού Πρίγκιπα φιλτράρει μέσα από τον Πιλότο τη δική του αυτοβιογραφική διαδρομή προς τη φθορά και την αυτοπραγμάτωση. Με το πρόσχημα ενός παιδικού παραμυθιού πραγματοποιεί μια πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, εκεί που ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής. Εκεί που αντηχεί ανάμεσα στις ρωγμές μια μεγάλη αλήθεια: «Όλοι οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά. Όμως μόνο λίγοι το θυμούνται».

Δημήτρης Μπογδάνος

Σύλληψη & Σκηνοθεσία Δημήτρης Μπογδάνος​ Δραματουργικός συνεργάτης Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σκηνικά́ & Κοστούμια ΠάριςΜέξης Κινησιολογία ΈλεναΓεροδήμου Ηχητικό τοπίο & Live SetGeorgeKelly Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος Βοηθός Σκηνοθέτη ΥβόννηΤζάθα Βοηθός σκηνογράφου Γιωργίνα Γερμανού Συντονισμός παραγωγής Μαρία Δημητρίου

Φωτογραφίες Γιάννης Ζάχος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

  • Λένα Παπαληγούρα
  • ΓιωργήςΤσαμπουράκης
  • Βασίλης Μαυρογεωργίου
  • Λευτέρης Βασιλάκης
  • Λήδα Καπνά
  • Θάνος Λέκκας
  • Ειρήνη Μακρή
  • ΥβόννηΤζάθα

Τιμή εισιτηρίου: 13€. Εισιτήρια: viva.gr&artinfo.gr