Η Άντζελα Μπρούσκου και «Η Γυναίκα της Ζάκυθος»

i-gunaika-tis-zakuthos
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2021

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο του Διονύσιου Σολωμού σε διαδικτυακή προβολή την Δευτέρα 24 Μαΐου .

Κείμενο αιρετικό και αλληγορικό, ένα σύμπαν μια σύγχρονης Κόλασης που αποτυπώνεται σκηνικά σ ένα ηχητικό και εικαστικό περιβάλλον σαν ένα σύγχρονο χορικό. Το σώμα της Γυναίκας στοιχειώνεται μέσα από μια γεωγραφία εικόνων που συνθέτουν το προσωπείο της γυναίκας δαίμονα μέσα στους αιώνες.

Σήμερα με την Γυναίκα της Ζάκυθος συναντιόμαστε με το ρέκβιεμ μιας Ελλάδας που χάνει την γλώσσα της, όταν μπορεί να βασιλεύει η ρητορική του μίσους, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός  που αντικαθιστούν την όποια ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Τοποθετούμε το κείμενο στο κέντρο μίας βίαιης πραγματικότητας που συνδιαλέγεται με το παρελθόν και το μέλλον της Ιστορίας.

Τρεις γυναίκες έγκλειστες σ’ ένα ασφυκτικό πατριαρχικό περιβάλλον αφηγούνται τoν πυρακτωμένο λόγο του Διονύσιου Σολωμού στον απόηχο της πτώσης του Μεσολογγίου.

Σκηνοθεσία-σκηνικός χώρος-κοστούμια Άντζελα Μπρούσκου

Παίζουν: Άντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη  Μπουζούρη, Δανάη Κατσαμένη

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση  Γιώργος Ανδριώτης Σχεδιασμός φώτων Παντελής Μάκκας Κατασκευή σκηνικού Κομνηνός Κουσιέρας Βοηθός σκηνοθέτη Θάνος Χατζόπουλος Βιντεοσκόπηση Παντελής Μάκκας Φωτογραφίες   Βαγγέλης Πουλής

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ

Δευτέρα 24 Μαΐου

Τιμή εισιτηρίου: 5 €. 

Εισιτήρια https://www.ticketservices.gr/. 

Ώρα έναρξης 21.οο