«MAUΘ»: Χορεύοντας με το στόμα ως σώμα

mauth
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Tρεις ερμηνεύτριες – η Χαρά Κότσαλη, η Παγώνα Μπουλμπασάκου και η Αντιγόνη Φρυδά - συντονίζονται σε μία χορογραφική σκυταλοδρομία.

Αν σώμα θα σκάσω το κλείσω το στόμα θα σκάσω αν κλείσω το στόμα το σώμα θα σκάσω αν κλείσω. 

Επιχειρούν ένα σόλο με επεξεργασμένο κινητικά λεξιλόγιο πάνω σε ένα τραμπολίνο που πάλλεται και αναπνέει σε μια συμβολική αναλογία με τις φωνητικές χορδές και το διάφραγμα.  

Σε ένα ηχητικό τοπίο φτιαγμένο μόνο από φωνές οι ερμηνεύτριες με οδηγό το στόμα και τη μουσικότητα του σώματος, πειραματίζονται στη δημιουργία μια νέας γλώσσας. Μιας γλώσσας βασισμένης σε μια παράδοξη συνθήκη εξίσωσης ήχου και κίνησης, όπου το στόμα, πέρα από τη διαμεσολάβηση της λογικής, γίνεται ο αυθόρμητος πρωταγωνιστής της επικοινωνίας. 

Η Σοφία Μαυραγάνη, η Ελληνίδα χορογράφος του Aerowaves για το 2019, συνεχίζει την έρευνά της γύρω από τη μουσικότητα του σώματος. Στο έργο της MAUΘ αντλεί στοιχεία από το βιβλίο “Lexicon of the Mouth. Poetics and Politics of Voice and the Oral Imaginary” του Brandon LaBelle για να αναδείξει τη φωνή ως δομικό στοιχείο της σωματικής έκφρασης και την κίνηση του σώματος ως ισοδύναμο στοιχείο μιας πολυφωνικής σύνθεσης. 

Χορογράφος - Δημιουργός Σοφία Μαυραγάνη
Ερμηνεία - Συνδημιουργία Χαρά Κότσαλη, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Αντιγόνη Φρυδά

Φωνητικό υλικό - Ενορχήστρωση φωνών Μάρθα Μαυροειδή
Ζωντανή επεξεργασία μουσικού - φωνητικού υλικού Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης
Σκηνικά - Κοστούμια Πάρις Μέξης
Φωτισμοί Εβίνα Βασιλακοπούλου
Δραματουργία FBDS
Makeup artist  Κατιάννα Χατζηλουίζου
Κατασκευή κοστουμιών Ράνια Ρήγα - ORHANDMADE

Φωτογράφος  Μαργαρίτα Νικητάκη
Οργάνωση - Εκτέλεση παραγωγής Fingersix/Athens, Γιώργος Καλαντζής
Παραγωγή Fingersix/Athens
Με την υποστήριξη του neimënster
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πειραιώς 260 – Αίθουσα Ε. 23, 24 & 25 Ιουνίου, 21:00. Εισιτήρια ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€.