O Σταμάτης Φασουλής και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ξανά μαζί στη σκηνή

fasoulis
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Θα συμπρωταγωνιστήσουν στο έργο «Ο κήπος με τις αλήθειες» του Άντριου Μπόβελ, στο Θέατρο Μουσούρη.

Το έργο, «Ο κήπος με τις αλήθειες» («Things I Know to be true»), του βραβευμένου Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Άντριου Μπόβελ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση και σκηνοθεσία, Σταμάτη Φασουλή. Ο ίδιος μαζί με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα κρατήσουν δυο βασικούς από τους έξι συνολικά ρόλους του έργου, του Μπομπ και της Φραν Πράις.

Το έργο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Αυστραλία τον Μάϊο του 2016 και είναι από τα έργα τα οποία καθιέρωσαν τον Άντριου Μπόβελ διεθνώς, ενώ η αμερικανική πρεμιέρα του έγινε τον Μάρτιο του 2019. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα ήρθε με το θεατρικό έργο, «Σκοτεινές Γλώσσες» («Speaking in Tongues»), το 1996, το οποίο ανέβηκε σε δεκάδες θέατρα σε Αυστραλία, Ευρώπη, Αμερική και στην Ελλάδα και διασκευάστηκε το 2001 για τον κινηματογράφο με τίτλο, «Lantana». Στην Ελλάδα οι «Σκοτεινές Γλώσσες» ανέβηκαν τον Οκτώβριο του 2015 στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους: Άννα Καλαϊτζίδου, Χρήστο Λούλη, Άννα Μάσχα, Γιώργο Χρυσοστόμου.

Το έργο

Το έργο εκτυλίσσεται στον κήπο μιας οικογένειας που τα προβλήματα τους, έχουν τα ίδια, γνώριμα χαρακτηριστικά με αυτά μιας ελληνικής οικογένειας. Η οικογένεια Πράις, μπορεί να ζει στην μακρινή Αυστραλία, όμως γίνεται μια οικουμενική οικογένεια, στην οποία κάθε θεατής ανακαλύπτει στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις στοιχεία οικεία και σημεία ταύτισης. Το έργο του Άντριου Μπόβελ συνδυάζει το ακραίο κωμικό με τη βαθιά μελαγχολία, ενώ ταυτόχρονα οι πολύ κωμικές σκηνές διαδέχονται τις τρυφερές στιγμές.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ: Πλ. Καρύτση 7, τηλέφωνο: 210 3310936