Μελοποιημένος Σεφέρης σε μα συναυλία με μεγάλους ερμηνευτές και αφηγητή τον Γιάννη Στάνκογλου

seferiscollage
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μια συναυλία για τα πενήντα χρόνια από την αποδημία του ποιητή στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Η συναυλία-αφιέρωμα φέρει το όνομα από το ποίημα «Άνοιξη μ.Χ.» ο τίτλος μας. «Φορώντας χρώματα ανοιχτά» και σιγοτραγουδώντας «ανάμεσα στην ισημερία της άνοιξης και την ισημερία του φθινοπώρου» ποιήματα του πρώτου νομπελίστα ποιητή μας, συντονιζόμαστε με το εύρωστο πνεύμα αισιοδοξίας, υπομονής και παρότρυνσης που διατρέχει το σεφερικό έργο. Συντονιζόμαστε με αυτό το «λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», κρατώντας κι εμείς τη ζωή μας όπως κράτησε ο ποιητής τη δική του: «ψιθυριστά μέσα στην απέραντη σιωπή».

Ερμηνευτές πρώτης γραμμής, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα, η Παυλίνα Βουλγαράκη η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Παντελής Κυραμαργιός, θα τραγουδήσουν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία έχουν απευθυνθεί στο συναίσθημα του κόσμου και ως τραγούδια με μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ηλία Ανδριόπουλου, Δήμου Μούτση, Μίλτου Πασχαλίδη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και νεότερων συνθετών. Της πρώτης γραμμής κι ο Γιάννης Στάνκογλου θα αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή στα τραγούδια που περιλαμβάνουν αφήγηση και θα αποδώσει αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία θα συνδέουν τα τραγούδια μεταξύ τους και θα σκιαγραφούν για το κοινό την προσωπικότητα του ποιητή. Τη συναυλία θα διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος (πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ) Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Ερμηνεύουν οι Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δήμητρα Σελεμίδου, Παντελής Κυραμαργιός και αφηγητής θα είναι ο Γιάννη Στάνκογλου.
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη.
Συμπράττουν: Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βυζαντινός Χορός Μέλος Εναρμόνιον. Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Info
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων
Κάτω Διάζωμα
Διακεκριμένη Ζώνη: 60 €
Ζώνη A: 50 €
Ζώνη B: 40 €
Ζώνη Γ: 35 €
Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 28 €
Ζώνη Ε: 25 €
Ζώνη ΣΤ: 20 €
ΑΜΕΑ: 15 € (τηλεφωνικά στο 2103221879)

Προπώληση