Ο «Ροβινσώνας Κρούσος» έρχεται στο Μέγαρο των παιδιών

patroklosskafidas Patroklos Skafidas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Δείτε έως τις 9 Απριλίου στο Μέγαρο το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού.

Όσοι δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος», σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, έχουν μια τελευταία ευκαιρία να απολαύσουν μέχρι τις 9 Απριλίου αυτή την ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγή για όλη την οικογένεια που αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους.

Patroklos_Skafidas

Η εξαιρετική διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους! Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία!

Patroklos_Skafidas

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

«Ροβινσώνας Κρούσος»

Το σπουδαίο βιβλίο του συγγραφέα Daniel Defoe [Ντάνιελ Νταφόε], ενός από τους θεμελιωτές του αγγλικού μυθιστορήματος, γράφτηκε το 1719, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες σε όλον τον πλανήτη, έχει κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες εκδοτικές μορφές, έχει διασκευαστεί πολλές φορές για τον κινηματογράφο και έχει συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας. O συγγραφέας το εμπνεύστηκε από τη ζωή του σκωτσέζου ναυαγού Αλεξάντερ Σέλκιρκ, που έζησε ολομόναχος σε ένα έρημο τροπικό νησί του Ειρηνικού κοντά στο Τρινιντάντ στο αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες, στα ανοιχτά της Χιλής.

Patroklos_Skafidas

Ο Ροβινσώνας αγαπά τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Όμως στο δρόμο ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, καταφέρνει να επιβιώσει στην άγρια φύση. Στη συνέχεια θα αποκτήσει συντροφιά τον πιστό υπηρέτη Παρασκευά και έναν φλύαρο παπαγάλο. Καλλιεργεί τη γη, εκτρέφει ζώα, φτιάχνει εργαλεία, το πρώτο ψωμί, το πρώτο πήλινο πιάτο, κατασκευάζει σπίτι και βάρκα. Αντιμετωπίζει άγριους κανίβαλους και αδίστακτους κουρσάρους, διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί | Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Σταύρος Μπέκας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς.

Και οι μουσικοί | Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου, Εβελίνα Χαρκοφτάκη

Patroklos_Skafidas
Info
Σχολικές παραστάσεις: Τρίτη-Παρασκευή | 10.00 π.μ.
Παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο | 15.00, Κυριακή | 11.30 π.μ. και 15.00
Τιμή εισιτηρίου | 12 ευρώ (γενική είσοδος)
Διάρκεια | 2 ώρες περίπου (με διάλειμμα 20 λεπτών)
Ηλικία | από 5 ετών και πάνω
Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr