Μια «Orestea» του Αισχύλου από το Κρατικό Θέατρο της Σαρδηνίας

primasceltaorestea
ΤΡΙΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Mια νέα παραγωγή της «Ορέστειας» (Orestea) που φέρει την υπογραφή και την πολύ ενδιαφέρουσα ματιά ενός επίσης ταλαντούχου σκηνοθέτη-συγγραφέα και σταθερού συνεργάτη του Sardegna Teatro, του Valentino Mannias.

Μετά τον εξαιρετικό Macbettu (μια «σαρδηνιακή» εκδοχή του Μάκμπεθ του Σαίξπηρ από τον Alessandro Serra) που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του «ITALIAN FOCUS» που διοργάνωσε το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν τον Οκτώβριο 2019 προσκαλώντας στην Ελλάδα θέατρα της Κάτω Ιταλίας, το Sardegna Teatro (Κρατικό Θέατρο της Σαρδηνίας) επανέρχεται στο Θέατρο Τέχνης με αρχαίο ελληνικό κείμενο και ανοίγει την πρώτη μετα-covid χειμερινή σεζόν.  

Mια νέα παραγωγή της «Ορέστειας» (Orestea) που φέρει την υπογραφή και την πολύ ενδιαφέρουσα ματιά ενός επίσης ταλαντούχου σκηνοθέτη-συγγραφέα και σταθερού συνεργάτη του Sardegna Teatro, του Valentino Mannias. Oι πρόβες για αυτή τη νέα εκδοχή της Ορέστειας για έξι ερμηνευτές, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020 στο πλαίσιο των residencies που διοργανώνει στην Μονεμβασιά η Between the Seas.  Η παράσταση έκανε μόλις πρεμιέρα στη Σαρδηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και έρχεται στην Αθήνα σε συνεργασία του Θεάτρου Τέχνης με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Ιταλική Πρεσβεία (Project Tempo Forte).

Η γέννηση της δημοκρατίας, η σχέση του ιδιωτικού με το δημόσιο, η σχέση ανδρών- γυναικών, η επίγεια και η «άλλη ζωή», είναι κάποια από τα ζητήματα στα οποία εστιάζει η νέα πρόταση του Sardegna Teatro που θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους για τρεις μοναδικές παραστάσεις στη σκηνή της Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Συντελεστές
Σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία: Valentino Mannias
Βοηθός σκηνοθέτη: Ida Treggiari
Πρωτότυπη μουσική και σχεδιασμός ήχου: Luca Spanu
Συνεργασία στη δραματουργία: Emilia Agnesa
Με τους: Maria Grazia Sughi, Lea Gramsdorff, Fabiano Fantini, Guiseppe Palasciano, Marina Occhionero, Valentino Mannias
Σκηνογράφος:  Tiziano Fario
Light designer: Loic François Hamelin
Μηχανικός ήχου: Alessandro Pulloni
Κοστούμια: Serena Trevisi Marceddu
Περισσότερες πληροφορίες

Το Θέατρο Τέχνης θα λειτουργήσει ως covid free χώρος, υποδεχόμενος αποκλειστικά θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Info
Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα
6-7-8 Οκτωβρίου, στις 9μ.μ.

Προπώληση