Τα κόλπα για υγιές δέρμα και όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

kalokairi-kopela-thalassa-omorfia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Τι άλλο κοιτάμε στο αντιηλιακό εκτός από τον δείκτη προστασίας, πώς τιθασεύουμε το φριζάρισμα, πώς προστατεύουμε το ντεκολτέ και πολλές ακόμη συμβουλές για όμορφο καλοκαίρι μέσα κι έξω.

Ο ήλιος του καλοκαιριού από τη μία είναι αναζωογονητικός, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας χαρίζει βιταμίνη D, από την άλλη έχει βλαβερές επιπτώσεις τόσο στην υγεία, όσο και στην όψη των μαλλιών και του δέρματος. Παίρνουμε, λοιπόν, τα μέτρα μας για να κρατήσουμε μόνο τα καλά.

 Ελέγχουμε τα συστατικά του αντιηλιακού μας
Δεν αρκεί μόνο να το φοράμε, αλλά να έχουμε κάνει και μια καλή επιλογή, ώστε να μην καταλήξουμε τελικά να βλάπτουμε το δέρμα μας. Εκτός, λοιπόν, από το SPF, είναι σημαντικό το αντιηλιακό μας να περιέχει τιτάνιο και ψευδάργυρο, προκειμένου να θωρακιστούμε αποτελεσματικά από τις ακτίνες του ήλιου. Μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε αυτά τα δύο και σε ετικέτες καλλυντικών, ενώ αν δείτε οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα σας, να ξέρετε ότι είναι βλάβη. Και μην ξεχνάτε το καπέλο και τα γυαλιά σας!

Δοκιμάστε ξηρό σαμπουάν για όγκο
Αν έχετε λεπτή τρίχα, τα flat μαλλιά είναι συχνό πρόβλημα το καλοκαίρι. Δοκιμάστε να μην λουστείτε κανονικά μια μέρα και να δοκιμάσετε ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες, για περισσότερο όγκο.

Ελέγξτε εύκολα το φριζάρισμα
Από τη μία τα λεπτά μαλλιά «πέφτουν» τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, από την άλλη η χοντρή τρίχα και οι μπούκλες βγαίνουν… εκτός ελέγχου. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και υπό έλεγχο, χωρίς να φριζάρουν, είναι να χρησιμοποιήσετε δύο εξειδικευμένα προϊόντα: ένα που να καταπολεμά την υγρασία κι ένα για frizz control.

Προσέξτε το ντεκολτέ
Οι περισσότεροι ξεχνούν αυτή την περιοχή, γι’ αυτό και βλέπουμε συχνά το δέρμα εκεί να ζαρώνει και να έχει σημάδια από τον ήλιο. Αν η περιοχή δεν είναι προστατευμένη από το ρούχο σας, μην ξεχνάτε να βάζετε αντιηλιακό τακτικά κι ακόμη πιο συχνά αν είστε στη θάλασσα ή ιδρώνετε.

Προσθέστε serum στη ρουτίνα σας
Οι βαριές κρέμες προσώπου και σώματος μπαίνουν στην άκρη αυτό το διάστημα και μια καλή επιλογή για την καθημερινότητα είναι ένα ενυδατικό serum. Το υαλουρονικό οξύ είναι σίγουρα ένα βασικό συστατικό που μπορείτε να αναζητήσετε, καθώς συγκρατεί το βάρος του σε νερό και χαρίζει ενυδάτωση και φρεσκάδα, χωρίς να «βαραίνει». Καλό είναι το serum σας να έχει επίσης και βιταμίνη C, φροντίζοντας, όμως, πάντα στη συνέχεια να φοράτε αντιηλιακό.

Προστατέψτε το μακιγιάζ από τον ιδρώτα
Ένα water-resistant primer μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να μείνει το μακιγιάζ σας ανέπαφο από τη ζέστη του καλοκαιριού, ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες. Προτιμήστε foundation χωρίς paraben ή ενυδατική με χρώμα και lip balm με SPF. Αποφύγετε τα κρεμώδη concealer και προτιμήστε πιο στεγνές μορφές. Κι αν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, προτιμήστε foundation σε σκόνη ή oil-free.

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για το σώμα
Προϊόντα με γαλακτικό οξύ για απολέπιση θα βοηθήσουν το δέρμα να είναι στα καλύτερά του. Δεν έχουν έντονη την αίσθηση των κόκκων, αλλά πραγματικά μαλακώνουν το δέρμα και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Μερικές σταγόνες ελαίων με βιταμίνες Α, C και E με την ενυδατική σας θα ωφελήσουν, ώστε το δέρμα σας να έχει απαλή και μεταξένια αίσθηση, ενώ θα βοηθήσουν και με βλάβες που έχουν ήδη γίνει από τον ήλιο.