«Βότκα Μολότοφ»: Αλλαγή ημερομηνίας για τους νικητές του διαγωνισμού

geronikolousketo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Λόγω καύσωνα, οι νικητές του διαγωνισμού θα πρέπει να κάνουν χρήση των προσκλήσεών του για την Πέμπτη, 20 Ιουλίου.

Αν υπάρχει δυσκολία ως προς την ημερομηνία αυτή, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Eυχαριστούμε και λυπούμαστε για την αναστάτωση. Καλή δύναμη σε όλους.

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, θα συντροφεύσει από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 τα καλοκαιρινά βράδια μας στο Αίθριο , σε μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

Συντελεστές
Κείμενο: Νηλ Σάιμον - Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ)
Διασκευή: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαθές
Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Σκαλκώτου – Λυδία Σγουράκη
Creative Agency: GRID FOX
Παραγωγή: Χρήστος Τριπόδης - «Μέθεξις»

Ερμηνεύουν (Αλφαβητικά): Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης. Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς.

Info
Πρεμιέρα: Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023
Ώρα έναρξης: 21:15
Εισιτήρια: VIP Ζώνη 22€ - Ζώνη ‘Α 18€ - Ζώνη ‘Β 15€
Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 20 ατόμων.
Ηλεκτρονική Προπώληση
Τηλεφωνικές κρατήσεις
Στα ταμεία του θεάτρου-Στο τηλεφωνικό κέντρο του «ΘΕΑΤΡΟΝ» Τ.: 212 254 0300-Στο Τ.:  2107622034

Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0300
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Οι νικητές του διαγωνισμού

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΔΑΛΗ

Maria Veneti

Yiannis Aposporis

Alexis Panagiotou

Maria Kwbaiou