Μια έκρηξη χορού θα συμβεί στην Πειραιώς 260

aef2023-thedancingpublic Hans_Meijer-Gallery
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

17 - 18 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Απόψε είναι βραδιά χορού

Απόψε θα χορεύουμε…

Σε μία έκρηξη χορού καλεί η Μέτε Ίνγκβαρτσεν το κοινό της Πειραιώς 260, παρουσιάζοντας στις 17 και 18 Ιουνίου την παράσταση «The Dancing Public». Η Δανή χορεύτρια και χορογράφος, που γνωρίσαμε μέσα από τις 69 στάσεις, επανέρχεται στο Φεστιβάλ για να μας δονήσει ξανά μ’ ένα ξεσηκωτικό σόλο.

Marc Domage
Λίγα λόγια για την παράσταση

Μπορεί ο χορός να μεταμορφώσει το συλλογικό σώμα του κοινού; Μπορεί να γκρεμίσει την κοινωνική απομόνωση και τη σωματική ακινησία που επέβαλε η πανδημία;

Αντλώντας έμπνευση από ιστορικά φαινόμενα «χορευτικής μανίας» που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα, όταν άντρες και γυναίκες χόρευαν ξέφρενα στους δρόμους για μέρες χωρίς να σταματάνε, η Μέτε Ίνγκβαρτσεν δημιούργησε ένα «μανιφέστο» χορού στον απόηχο της πανδημίας.

«Η ιδέα ήρθε μαζί με τον τίτλο πριν από μερικά χρόνια, όταν ένιωσα ότι ήταν η στιγμή να δημιουργήσω μια παράσταση στην οποία θα μπορούσα να χορέψω μαζί με το κοινό. Ήθελα να ενώσω τους ανθρώπους μέσω του χορού. Να λειτουργήσει ουσιαστικά ο χορός ως μια συλλογική εμπειρία» λέει η Μέτε Ίνγκβαρτσεν.

Η Δανή χορογράφος αφήνει τον έντονο ρυθμό να την παρασύρει σ’ έναν εκρηκτικό, μεταδοτικό χορό διάστικτο από δυναμικούς στίχους υπό τους ήχους αδιάκοπης ηλεκτρονικής μουσικής.

Με το σόλο της «The Dancing Public» η Ίνγκβαρτσεν γιορτάζει την επιστροφή της ζωής, απελευθερώνοντας την κίνηση του σώματος με εκστατικά ξεσπάσματα χορού, ανεξέλεγκτες χειρονομίες και καταιγισμό λέξεων.

Marc Domage
Info
Πληροφορίες εισιτηρίων
Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)| Δε-Πα 10:00-18:00 - ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: +30 2118008181 | Δε-Πα 10:00-18:00 - ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:0