Μια stand up comedy αλλάζει για πάντα τη φράση: «Για γυναίκα, καλή είναι»

gynaika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά λίγο πριν παρουσιαστεί και ο covid και θίγει θέματα ισότητας των φύλων, κοινωνικά στερεότυπα, οικογένεια, διαζύγιο αλλά σε καμία περίπτωση μόνο αυτά.

Περνάει τόσο από θεματικές της καθημερινότητας, από βιωματικές ιστορίες και από καταστάσεις που έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε σαν νορμάλ, αλλά αν τις κοιτάξεις από το πρίσμα της κωμωδίας, μόνο νορμάλ δεν είναι. Και κλείνοντας, ο τίτλος. Όπως λέει η δημιουργός, ένας από τους βασικούς λόγους που ονόμασε έτσι την παράσταση, είναι ότι την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε πει τη φράση «Για γυναίκα, καλή είναι» δεν θα σημαίνει τίποτε παραπάνω πέρα από τον τίτλο μιας παράστασης.

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Tο 2017 παρουσίασε την σόλο της παράσταση «Xωρίς Γλουτένη» και το 2019 την δεύτερη με τίτλο «Για γυναίκα, καλή είναι». Έχει παρουσιάσει τελετές  απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ (2019, 2020), διοργανώσεις TEDx καθώς και συμπαρουσιάσει την τελετής έναρξης του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2018). Είναι η δημιουργός του Podcast «ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ» που παρουσιάζουν με την Δ. Νικητέα. Είναι από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει το θεατρικό έργο «Ο Γάμος», ενώ έχει εργαστεί και ως Copywriter. Σπούδασε Οικονομικά (Α.Π.Θ.), κλασσική μουσική, χορό και υποκριτική. 

Συντελεστές
Φωτογραφίες: Νίκος Καρδαράς
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη – Μάνος Νομικός
Παραγωγή: R.M.LIGHT
Ερμηνεία: Ήρα Κατσούδα
Opening Act: Δήμητρα Νικητέα

Info
Παραστάσεις από Πέμπτη 21 Οκτωβρίου μέχρι και 30 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10€
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Προπώληση εισιτηρίων
Ticketservices
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12, Γκάζι
Σταθμός Μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 210 3428650

Σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου «Αλκμήνη» λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφάλεια θεατών, καλλιτεχνών και προσωπικού. Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η είσοδος των θεατών στις παραστάσεις  θα πραγματοποιείται  με:

● Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο)

● Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες)

● Αρνητικό PCR test (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) πριν την παράσταση.

● Μόνο οι θεατές κάτω των 18 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (24 ωρών), με υπογεγραμμένη από γονέα και πρωτοκολλημένη δήλωση μέσω του self- testing.gov.gr.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και της παραμονής των θεατών  στον χώρο, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική