BackBeat Beatles: Το καλύτερο musical tribute για τα θρυλικά Σκαθάρια έρχεται στην Αθήνα

beatles1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στο Christmas Theater.

Το BackBeat Beatles είναι μια παράσταση αφιερωμένη στους Beatles, εμπνευστής και δημιουργός της οποίος είναι ο ηθοποιός και μουσικός Κρις Ο' Νιλ (Chris O'Neill) που συμμετείχε στην βραβευμένη με BAFTA ταινία «BackBeat» με θέμα τη ζωή των Beatles πριν γίνουν διάσημοι, και στην οποία ενσάρκωνε τον Τζωρτζ Χάρισον.

Η BackBeat Beatles tribute band κατάφερε να γίνει διάσημη σε όλον τον κόσμο ενώ μαζί της έχουν εμφανιστεί διάσημα ονόματα όπως οι Take That, Robbie Williams, η Shirley Bassey, οι Spandau Ballet αλλά και η Liverpool Philharmonic Orchestra. Έδρα του συγκροτήματος είναι φυσικά το Λίβερπουλ, εκεί που το 1959 δημιουργήθηκαν τα θρυλικά «σκαθάρια» και αυτή η καταγωγή τους κάνει τον ήχο, τα φωνητικά τους αλλά και τη σπιρτάδα και το χιούμορ τους αυθεντικά. Η μοναδικότητά τους είναι η δύναμη που έχουν να μας μεταφέρουν στην δεκαετία του '60 με μοναδικά κοστούμια της εποχής αλλά και τις υπέροχες φωνές και την εκπληκτική ομοιότητα με την αυθεντική μπάντα. Στην παράσταση βλέπουμε και μοναδικές προβολές βασισμένες σε συλλεκτικό οπτικό υλικό.

Οι Beatles ήταν το πιο διάσημο αγγλικό ροκ συγκρότημα και πολλές φορές τους αναφέρουμε ως «Σκαθάρια», και τα μέλη τους, ο Τζον Λένον, ο Πωλ Μακ Κάρτνεϋ, ο Τζωρτζ Χάρισον και ο Ρίνγκο Σταρ είναι πασίγνωστα σε όλη την υφήλιο. Το συγκρότημα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχή της δεκαετίας του '60 και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να θεωρείται ακόμη και σήμερα το πιο δημοφιλές συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.

Η παράσταση ακολουθεί το διάσημο συγκρότημα σε όλες τις φάσεις της καριέρας του και μας θυμίζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του από το Yesterday και το Let It Be μέχρι το Love Me Do και το Help. Παρακολουθούμε την καριέρα τους που άρχισε να εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τον Ιανουάριο του 1963 όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο single «Please Please Me» και έφτασε στο Νο 1 του βρετανικού τοπ. Το πρώτο τους άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο έμεινε για 30 εβδομάδες στο Νο 1 της Αγγλίας, για να αντικατασταθεί το 1964 από το «With The Beatles», που έμεινε στην κορυφή για 22 εβδομάδες.

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «With The Beatles» καθιερώθηκαν όροι όπως «Merseybeat» (για τη μουσική τους) και «Beatlemania» (για την υστερία που προκαλούσαν, ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό). Έπαιζαν πλέον στα μεγάλα venues του Λονδίνου όπως το Royal Albert Hall και το Palladium, εμφανίζονταν στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και το Νοέμβριο του 1963 έπαιξαν για τη βασιλική οικογένεια, αποδεκτοί πλέον από το κατεστημένο κι έχοντας γεφυρώσει το... «χάσμα των γενεών».

Η «Beatlemania» εξαπλώθηκε μετά την Ευρώπη και στην Αμερική. Και όταν έφτασαν στη Νέα Υόρκη (7 Φεβρουαρίου του 1964), τους περίμεναν στο αεροδρόμιο χιλιάδες θαυμάστριες και θαυμαστές και εκεί διαδραματίστηκαν σκηνές υστερίες που έγραψαν ιστορία και οι οποίες συνεχίστηκαν και στο ξενοδοχείο Plaza που διέμεναν. «Παίρναμε 12.000 γράμματα την ημέρα!», έλεγε αργότερα ο Ringo Star.

Info
BackBeat BEATLES
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 20:30
Προπώληση εισιτηρίων τηλεφωνικά στο 211 77 01 700 και στο δίκτυο viva  

Τιμές Εισιτηρίων
Πλατείνα (θεατρικά καθίσματα)
VIP
Kανονικό: 54 ευρώ
Παιδικό, Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων, Ανέργων, 65+: 27 ευρώ
Α' Ζώνη
Κανονικό: 44 ευρώ
Παιδικό, Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων, Ανέργων, 65+: 22 ευρώ
Β' Ζώνη
Κανονικό: 36 ευρώ
Παιδικό, Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων, Ανέργων, 65+: 18 ευρώ
Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
Γ' Ζώνη
Κανονικό: 26 ευρώ
Παιδικό, Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων, Ανέργων: 13 ευρώ
Δ' Ζώνη
Κανονικό: 18 ευρώ
Παιδικό, Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων, Ανέργων: 9 ευρώ
Ε' Ζώνη
Κανονικό: 10 ευρώ
Παιδικό, Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων, Ανέργων: 5 ευρώ
ΑΜΕΑ: 5 ευρώ, Συνοδός: 10 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700 ή στο Ταμείο του Christmas Theater)
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, Πληροφορίες στο 211 77 01 700
Christmas Theater
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου
Βεϊκου 137, Γαλάτσι
Τηλέφωνο: 211 77 01 700 και https://ct.gr/