Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «U(r)topias» στο Θέατρο Ολύμπια

urtopias-photo-a-by- Tasos Vrettos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Πάρτε μέρος στον facebook διαγωνισμό και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 19.00 και 2 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια και δείτε τη νέα χορογραφική δουλειάς της Πατρίσιας Απέργη από την ομάδα σύγχρονου χορού& Αερίτες.

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, οι Αερίτες επιθυμούν να αναφερθούν στις σύγχρονες ουτοπίες.

Τις ουτοπίες που περιμένουμε, τις ουτοπίες που ελπίζουμε,τις ουτοπίες που έχουμε ανάγκη, τις ουτοπίες που θα γεννηθούν, για να αντέξουμε τις δυστοπίες που ήδη κατασκευάσαμε. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια ουτοπία που έγινε πραγματικότητα 200 χρόνια μετά. Σήμερα μας φαίνεται αδιανόητη.

Tasos Vrettos

Έχοντας λοιπόν ως άξονα την ουτοπία και τα συστατικά της, το έργο επιδιώκει να ανακαλύψει τις ιδέες αυτές, βασιζόμενο όμως στην γνώση του παρελθόντος. Και σε αυτό το σημείο, η ουτοπία γίνεται Ur-topia. Το πρόθεμα -Ur που σημαίνει αρχαίο, πρωτόγονο, πρωτότυπο, συμβολίζει τον στόχο για τον ορισμό μιας νέας ουτοπίας, που όμως επισκέπτεται την ιστορία μας. 

Tasos Vrettos
Έτσι, στο έργο, οι Αερίτες, ανακαλύπτουν κομμάτια και θραύσματα του παλιού, και προβάλουν τις δικές τους ιδέες προκειμένου να επανεφεύρουν νέους τρόπους μάχης και αντίστασης. Για να φανταστούμε την ανεξαρτησία. Να αντιληφθούμε τη μάχη. Να αντέξουμε την πτώση. Γιατί ποτέ δεν θα μπορέσουμε να φανταστούμε καλύτερο τέλος από εκείνο της επανάστασης
Tasos Vrettos
Μιας επανάστασης που δεν θα φωνάζει μόνο ηχηρά για τις ιδέες της αλλά θα επιβάλει ότι το αύριο ανήκει σε όλους. Της επανάστασης που θα κατασκευάζει το είδος των Ανθρώπων που μας αξίζουν. Και έτσι ξυπνάει η ιδέα του ηρωισμού. Και σπείρει σπόρους αισιοδοξίας και δύναμης στις παλάμες όλων των ελεύθερων πολιορκημένων. Είναι καιρός να πολεμήσουμε για ό,τι δεν προλάβαμε. Και ας πέσουμε. Σίγουρα πάντα θα υπάρχει κάποιος να φωνάξει: Πάμε!

Tasos Vrettos
Συντελεστές
Σύλληψη – Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Δραματουργία: Roberto Fratini Serafide
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά: Δημήτρης Νασιάκος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα
Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός
Βοηθός Χορογράφου: Εμμανουέλα Σακελλάρη
Εκτέλεση Παραγωγής: Έφη Πανουργιά
Παραγωγή: Τεχνηχώρος, Αερίτες

Χορευτές: Σεβαστή Ζαφείρα, FuerzaNegra, Γιάννης Οικονομίδης, Κώστας Phoenix, Σοφία Πουχτού, Χάρης Χατζηανδρέου, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

*Το έργο έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α.

Tasos Vrettos
Info
Oλυμπία-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
​Τ. 210 3642540

12, 13, 18, 19, 20 Νοεμβρίου στις 21:00
14, 21 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Tasos Vrettos
Tasos Vrettos
Tasos Vrettos
Tasos Vrettos
Εισιτήρια
Προεδρικό θεωρείο: €25, Διακεκριμένη Ζώνη: €25, Α Ζώνη: €20, Β Ζώνη: €20, Γ Ζώνη: €20, Δ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €12, Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €5. 
Προπώληση εισιτηρίων