«Οι Άθλιοι»: Το δημοφιλές αριστούργημα ζωντανεύει από Οκτώβριο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

athlioi
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Για μικρούς και μεγάλους σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα παρουσιάσει τον προσεχή Οκτώβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το έργο «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» του Βίκτορος Ουγκό. Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη μετά την τεράστια επιτυχία «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ» του Καρόλου Ντίκενς υπογράφει τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του δημοφιλούς μυθιστορήματος του 19ου αιώνα «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ». Ένας  θίασος 22 καταξιωμένων και ταλαντούχων ηθοποιών βρίσκεται επί σκηνής σε μια υπερπαραγωγή για μικρούς και μεγάλους.

Υπάρχουν έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που ο χρόνος δε μπορεί να φθείρει, ούτε να αλλοιώσει την αξία τους και τα οποία αποτελούν πρότυπο ζωής για τον άνθρωπο. Ένα τέτοιο έργο είναι «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ». Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Όπως γράφει στις σελίδες του «Να αγαπάς. Είναι αρκετό. Μη ζητάς τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μαργαριτάρι να βρεθεί στα κατάβαθα της ζωής.».

Το κλασικό και διαχρονικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ», πηγή έμπνευσης πολλών κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών ανεβαίνει ξανά στην ελληνική θεατρική σκηνή με τη νέα σκηνοθετική ματιά της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλές εκδόσεις σε διασκευές, ειδικά επιμελημένες για παιδιά. Η Μαρία Φιλίππου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Μελίνα Μάσχα τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική και τα live τραγούδια σε στίχους Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και Μαγδαληνής Παλιούρα και η Χριστίνα Φωτεινάκη τις χορογραφίες.

Ερμηνεύουν
Τον Γιάννη Αγιάννη ενσαρκώνει ο Ιβάν Σβιτάιλο και τον Ιαβέρη ο Μιχάλης Μαρκάτης.
Σε κεντρικούς ρόλους του έργου συναντάμε τους ηθοποιούς: Τάσο Χαλκιά, Βασιλική Ανδρίτσου, Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστη Τρίκα, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα και Ειρήνη Αγγελοπούλου.
Μαζί τους οι ηθοποιοί, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Ελίνα Γιαννάκη, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Νικόλας Καλιδώνης, Στέφανος Καλτσής, Λουίζα Πυριόχου, Ρίνο Τζάνι, Τζούλι Τσόλκα, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Γιάννης Φιλίππου, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα του έργου

Ο Βίκτορ Ουγκό γεννήθηκε το 1802 στην Μπεζανσόν της Γαλλίας. Ήδη από δεκατριών ετών είχε συνειδητοποιήσει τη λογοτεχνική του κλίση και η επιτυχία και η φήμη δεν άργησαν να έρθουν. Ο Βίκτορ Ουγκό υπήρξε ο σπουδαιότερος Γάλλος συγγραφέας καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του γαλλικού ρομαντισμού. Ασχολήθηκε με την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη δραματουργία, τα εικαστικά και την πολιτική ενώ παράλληλα υπήρξε ένας από τους πιο τολμηρούς ακτιβιστές της εποχής του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο συγγραφέας ολοκλήρωσε το μυθιστόρημα «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» (Les Miserables) το 1862 έπειτα από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια.

Info
Κάθε Σάββατο στις 14:30 & Κυριακή στις 11:30
Κανονικά εισιτήρια: €15, €13, €11 (θεωρείο)
Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους & ανέργους
Ειδικές τιμές για ομαδικές  κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) οικογενειακά εισιτήρια (4 ατόμων)

Προπώληση

Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος|
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Τηλεφωνικά, στο 212 254 0300
Κρατήσεις για σχολεία και ομάδες: Τμήμα Κρατήσεων και Εισιτηρίων «Ελληνικού Κόσμου», T. 212 254 0300 & K. 698 254 0300, e-mail.  

«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0300

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης