«Όνειρο»: Το Θέατρο Ροές φιλοξενεί μια παράσταση αφιερωμένη στο Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας

oneiro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται» επιστρέφει στο Θέατρο Ροές από τις 21 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 και για 10 μόνο παραστάσεις, τη νέα της παραγωγή με τίτλο «Όνειρο». Μια παράσταση αφιερωμένη στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ.


Μια ωδή στο παιγνίδι, την ελαφρότητα, την ψευδαίσθηση.

Μια χαρμόσυνη κωμωδία,

όπου όλα μπορούν να

συμβούν και να ανατραπούν ανώδυνα.

Χωρίς συνέπειες, χωρίς φθορά.

Όλα τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν τόσο εύκολα, όσο σε

ένα παιγνίδι:

απλά, σταματας να το παίζεις.

Κινησιολογικά και ευρύτερα σκηνικά,  η έρευνα στοχεύει στη δημιουργία, της ψευδαισθητικής συνθήκης, με την αίσθηση της χειροτεχνίας. Κεντρική επιδίωξη μας είναι να εμφανίζεται η συνθήκη του παράλογου, σε μια  συνεχή αποκάλυψη ενός καινούριου “ κόσμου”.

"Το πραγματικό δεν ενδιέφερε ποτέ κανέναν, είναι ο τόπος όπου λύνονται τα μάγια. Ειδικά σήμερα δεν είναι παρά αποθεματοποίηση νεκρής ύλης, νεκρών σωμάτων, νεκρής γλώσσας: υπολειμματική καθίζηση. 

Δε θα μπορούσε να ευσταθεί, χωρίς τη γοητεία που το στηρίζει: την αντανάκλασή του σε ανεστραμμένο καθρέφτη, την επικείμενη ηδονή της μαγικής ανατροπής του."

Ερμηνευτές: Γιαγκούσης Αλέξανδρος, Δαμοπουλος Νώντας, Λινάρδου Αντιγόνη, Μπαρούς Αγλαΐα, Παζιργιαννίδη Δανάη, Παππά Ιλεάννα, Σολδάτος Πάνος, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Σταθούλη Ξένια, Τόκα Χριστιάννα, Χαμηλοθώρη Λία.

Info
Θέατρο Ροες
Ιακχου 16, Γκάζι
Διάρκεια 70 λεπτά
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Και μόνο για 10 παραστάσεις
Προπώληση

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟ