Ο «Δόκτωρ Γκλας» επιστρέφει στο Θέατρο Φούρνος

glasspar6
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Από την Εταιρία Θεάτρου «Νεάπολις».

Από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου για 12 μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00.

Η Εταιρία Θεάτρου «Νεάπολις» επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά, λόγω μεγάλης επιτυχίας και ανταπόκρισης του κοινού, τις παραστάσεις του αριστουργηματικού έργου του Σουηδού Γ. Σέντερμπεργκ «Δόκτωρ Γκλάς» από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή για 12 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Φούρνος.

Ένα μικρό νουάρ κομψοτέχνημα, με σκοτεινές σκιές, που όλοι μας κουβαλάμε και φοβόμαστε και φωτεινές πινελιές, μιας λεπτότατης και κοφτερής σαν το γυαλί – Γκλάς - ειρωνείας. Όνειρο και πραγματικότητα. Τρέλλα και λογική. Ο κ. Φρόυντ είναι εδώ. Λίμπιντο και υποσυνείδητο. Ο κ. Πόε είναι εδώ. Ένας σκοτεινός φόνος. Ο Δόκτωρ Γκλάς, θα σκοτώσει τον αποκρουστικό Πάστορα Γκριγκόριους, για να απελευθερώσει την όμορφη γυναίκα του Χέλγκα, που με τη σειρά της θα προδοθεί από το νεαρό εραστή της Ρέκε;

Ο Σέντερμπεργκ θα βάλει στο τραπέζι πολλά ηθικά ταμπού. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Ας δώσει ο καθένας τις δικές του. Ή τουλάχιστον ας θέσουμε τα ερωτήματα. Σ’ ένα αφύσικα ζεστό καλοκαίρι, με τα πέταλα από τα μαύρα τριαντάφυλλα του ονείρου του Γκλάς να στροβιλίζονται γύρω μας.

Ερμηνεύουν: Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου, Φώτης Τσοτουλίδης, Άγγελος Χατζάς.

Info
Θέατρο «Φούρνος»
Μαυρομιχάλη 168
τηλ. 2106460748
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 14 ευρώ, Άνεργοι - ΑΜΕΑ - Φοιτητικό-Μαθητικό - Ατέλειες: 8 ευρώ.