«Όνειρο»: μια παράσταση αφιερωμένη στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ

oneiro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Για 4 μόνο παραστάσεις.

«Όνειρο». Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται» θα παρουσιαστεί λόγω της μεγάλης προσέλευσης για 4 ακόμα τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Ροές. 9 - 10 - 25 - 26 Δεκεμβρίου ώρα 21.00. Μια παράσταση αφιερωμένη στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ.  

Μια ωδή στο παιγνίδι, την ελαφρότητα, την ψευδαίσθηση.

Μια χαρμόσυνη κωμωδία,

όπου όλα μπορούν να

συμβούν και να ανατραπούν ανώδυνα.

Χωρίς συνέπειες, χωρίς φθορά.

Όλα τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν τόσο εύκολα, όσο σε

ένα παιγνίδι:

απλά, σταματας να το παίζεις.

Κινησιολογικά και ευρύτερα σκηνικά, η έρευνα στοχεύει στη δημιουργία, της ψευδαισθητικής συνθήκης, με την αίσθηση της χειροτεχνίας. Κεντρική επιδίωξη μας είναι να εμφανίζεται η συνθήκη του παράλογου, σε μια συνεχή αποκάλυψη ενός καινούριου «κόσμου».

«Το πραγματικό δεν ενδιέφερε ποτέ κανέναν, είναι ο τόπος όπου λύνονται τα μάγια. Ειδικά σήμερα δεν είναι παρά αποθεματοποίηση νεκρής ύλης, νεκρών σωμάτων, νεκρής γλώσσας: υπολειμματική καθίζηση. Δε θα μπορούσε να ευσταθεί, χωρίς τη γοητεία που το στηρίζει: την αντανάκλασή του σε ανεστραμμένο καθρέφτη, την επικείμενη ηδονή της μαγικής ανατροπής του».

Ερμηνευτές: Γιαγκούσης Αλέξανδρος, Δαμοπουλος Νώντας, Λινάρδου Αντιγόνη, Μπαρούς Αγλαΐα, Παζιργιαννίδη Δανάη, Παππά Ιλεάννα, Σολδάτος Πάνος, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Σταθούλη Ξένια, Τόκα Χριστιάννα, Χαμηλοθώρη Λία.

Info
9, 10, 25, 26 Δεκεμβρίου στις 21.00
Θέατρο Ροές
Ιακχου 16, Γκάζι
Προπώληση                                                                                                                                                        

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟ