«Το γεφύρι της Άρτας και οι λυγερές του κάτω κόσμου»: μια πρωτότυπη σύνθεση για όλους

-to-gefyri-tis-artas-kai-oi-lygeres-toy-kato-kosmoy-oi-lygeres-toy-kato-kosmoy
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Την περίοδο των γιορτών έρχεται για πέντε μόνο παραστάσεις η επιτυχημένη παράσταση που απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν τη δημοτική ποίηση μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση που απευθύνεται και σε εφήβους (από 11 ετών).

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση με δημοτική ποίηση, αφήγηση, ζωντανή μουσική και τραγούδια που απευθύνεται και σε εφήβους-παιδιά από 11 ετών, η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και κατά την περσινή χρονιά. Με ανανεωμένη διανομή, η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται όλο το χρόνο, μόνο για πρωΐνές παραστάσεις σε χώρους σχολείων (είναι ειδικά σχεδιασμένη γι αυτό το σκοπό) αλλά και στις σκηνές του Θεάτρου Τέχνης.

Η παράσταση επιθυμεί να μυήσει μικρότερους και μεγαλύτερους θεατές στην απαράμιλλη ομορφιά της δημοτικής ποίησης που αποτυπώνει την κοινωνία, τα ήθη, τη θέση της γυναίκας και του άντρα στην λαϊκή παράδοση, πυροδοτώντας παράλληλα τον σύγχρονο προβληματισμό και τη συζήτηση γύρω από τα στερεότυπα των φύλων, τις διακρίσεις, τις προκαταλήψεις αλλά και την έξαρση της έμφυλης βίας στην ελληνική κοινωνία σήμερα.

Η πρώτη εκδοχή της παράστασης παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021 στο ίδιο το Γεφύρι της Άρτας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ΥΠΠΟ «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τωρινή εκδοχή για εφήβους ήταν υποψήφια στα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών 2022-23.

Info
Παραστάσεις:  10-17-26 Δεκεμβρίου και 6-7 Ιανουαρίου, στις 3μμ
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ-ΥΠΟΓΕΙΟ, Πεσμαζόγλου 5
Τιμή εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Ατέλεια: 3 ευρώ
Τηλεφωνικές κρατήσεις 2103228706: Δευτέρα-Παρασκευή  10.30-1.30 μμ, Καθημερινά 5-10μμ. Προπώληση: More.com