«Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί»: Ο Στάθης Λιβαθινός παρουσιάζει τη νέα του σκηνοθεσία

o-rozenkrantz-kai-o-gkilntenstern-einai-nekroi Elina Giounanli
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Η σαρωτική κωμωδία του Τομ Στόπαρντ στην ιστορική μετάφραση του Μίνου Βολανάκη.

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, μετά τις μεγάλες sold out επιτυχίες «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ (σεζόν 2021-22) και «Berlin Alexanderplatz» του Άλφρεντ Ντέμπλιν (σεζόν 2022-23) που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό της Αθήνας, εξυμνήθηκαν από τους κριτικούς και απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, παρουσιάζει από τις 21 Φεβρουαρίου 2024 τη νέα σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως».

«Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί». Η σαρωτική κωμωδία του Τομ Στόπαρντ στην ιστορική μετάφραση του Μίνου Βολανάκη. Μια γλυκόπικρη τραγική φάρσα για τους αντι-ήρωες του περιθωρίου της ξακουστής τραγωδίας του Άμλετ, που τα βάζουν με τα μεγαθήρια της Ιστορίας και καταλήγουν να έχουν το γνωστό ένδοξο-άδοξο τέλος.

Ρομαντισμός, θλίψη και πικρό χιούμορ σε ένα καταιγιστικό έργο που μιλά για τον μοναχικό αγώνα που δίνει ο «μικρός» άνθρωπος για να επιβιώσει, όταν γύρω του συμβαίνουν «σημεία και τέρατα».

Elina Giounanli

Στους ομώνυμους ρόλους δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, ο Βασίλης Ανδρέου και ο Νίκος Καρδώνης, συμπρωταγωνιστούν σε έναν 10μελή εξαιρετικό θίασο: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Γιώρος Δάμπασης, Στάθης Κόικας, Φοίβος Μαρκιανός, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σαββίδου, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, με αφορμή την συγκεκριμένη παράσταση, αλλάζει ριζικά η διαρρύθμιση των καθισμάτων και της σκηνής. Αυτή η μεγάλη ανατροπή στην παράδοση του ιστορικού θεάτρου της Κυψέλης, να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους θέασης ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε σκηνοθεσίας, αποτέλεσε το τελευταίο όραμα του Λευτέρη Βογιατζή, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος και για το οποίο φρόντισε να εξοπλίσει το θέατρο του με τον κατάλληλο μηχανισμό. Έναν μηχανισμό, ωστόσο, που δεν πρόλαβε να θέσει σε λειτουργία και ο οποίος παίρνει σάρκα και οστά τώρα, για πρώτη φορά, 11 χρόνια μετά τον θάνατό του.

«Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί». Από 21 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας.

Elina Giounanli
Info
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη | 210.82.17.877.
Πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου 2024

Παραστάσεις

Τετάρτη 19:00

Πέμπτη  20:30

Παρασκευή 20:30

Σάββατο 18.00 & 21:00

Εισιτήρια από 15 ευρώ