Γνωρίστε τον stand up comedian, Μιχάλη Σεβαστέρη ,«τη ζεστή φουρνιά της ελληνικής κωμωδίας»

wewill ALEX_COKKA
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης, που γεμίζει κάθε Παρασκευή το Λοσάντζελε Comedy Club, μας μιλά για τις κόκκινες γραμμές στην κωμωδία, τα θέματα που θίγει στην παράστασή του αλλά και για την άλλη μεγάλη του αγάπη, τη λογοτεχνία.

Πότε και πώς ήρθε το stand up στη ζωή σου;
Μου άρεσε πολύ να βλέπω αλλά δεν έβρισκα το θάρρος. Μετά από ένα χωρισμό πήρα την απόφαση να ανέβω στη σκηνή για πρώτη φορά. Ίσως για να βρω από εκεί παρηγοριά; Δεν ξέρω. Πάντως χαίρομαι πολύ που χώρισα γιατί ίσως να μην είχα βρει ποτέ αυτό που θέλω να κάνω. Αγγελική τώρα που το βρήκα, γύρνα πίσω. Το ξέρω για μένα το έκανες.

Τι θέματα θίγεις στην παράσταση;
Βιγκανισμό, σχέσεις, θανάτους, δαγκώματα ροτβάιλερ, συγγενείς, κολοκυθάκια δεν έχουμε γιατί κλείνουμε αύριο.

Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην κωμωδία;
Ο καθένας ορίζει τις δικές του γραμμές και προσελκύει το κοινό που έχει παρόμοια όρια με αυτόν.

Τι πρέπει να έχει οπωσδήποτε ένα κείμενο για να φέρει γέλιο;
Θέλει αρκετή προετοιμασία και ζύμωση μέσα από πολλές παραστάσεις για να έρθει στην τελική του μορφή ένα κείμενο. (Που ποτέ δεν είναι πραγματικά τελική. Όλο και κάτι αλλάζεις/προσθέτεις με τον καιρό). Χρειάζεται κάθε αστείο να είναι δοκιμασμένο και να παίρνει δυνατό γέλιο και ταυτόχρονα να μην αποτύχεις να το λες με τη σωστή ροή και το ύφος που αρμόζει στο συγκεκριμένο κείμενο.

Και τι δεν πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση, αλλιώς είναι καταδικασμένο σε παταγώδη αποτυχία;
Συνήθως το να νιώσει το κοινό ότι του επιτίθεσαι το κάνει να παγώνει. Είναι δίκοπο μαχαίρι, ενώ ξεκάθαρα το κάνεις για πλάκα.

Παρουσιάζεις το show σου με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, σχεδόν ακίνητος. Έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι υπήρξες επαγγελματίας πόκερ;
Πόκερ έπαιζα, όχι αγαλματάκια ακούνητα. Απλά έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Δεν πιστεύω στις περιττές λέξεις και τις περιττές κινήσεις. Οκ έχω και 7 δισκοκήλες. Παίζει κι αυτό λίγο ρόλο.

Από τα social σου φαίνεται ότι είσαι φανατικός αναγνώστης. Ποιο βιβλίο διαβάζεις αυτή την περίοδο; Παίρνεις έμπνευση από τα μυθιστορήματα για τα κείμενα που γράφεις;
Τώρα διαβάζω το Κοράκι του Stephen King. Είναι φοβερό, αλλά 1500 σελίδες. Ανυπομονώ να τελειώσει για να μην έχω να κουβαλάω παντού μαζί μου ένα 3κιλο τούβλο.
Πιστεύω η ανάγνωση με έχει βοηθήσει πολύ στο να έχω παραπάνω εγκεφαλική αντοχή και συγκέντρωση. Συχνά κάθομαι όλο το βράδυ και διαβάζω/γράφω ενώ πριν αρχίσω το καθημερινό διάβασμα, στις 2 ώρες είχα κλατάρει.
Σίγουρα έχουν ανοίξει και τη φαντασία μου οι φοβερές παρομοιώσεις που έχουν αυτά τα βιβλία. Θαυμάζω την καλή συγγραφή. Ίσως κάποτε επιχειρήσω κι εγώ να γράψω κάτι μη κωμικό. (Δεν εννοώ τα αστεία που δεν πιάνουν)

Τι δεν σε έχει ρωτήσει ποτέ κανείς αλλά θα ήθελες πολύ να το έχεις μοιραστεί με τους αναγνώστες;

Τι ασκήσεις παίζω δικέφαλο.

Το έργο

Το μοναδικό νέο ταλέντο της κωμωδίας επιστρέφει στη σκηνή του Λοσάντζελε κάθε Παρασκευή με 6 ενεργειακά ποτά (απαραίτητα ώστε να μείνει εντελώς ακίνητος για 90’), κωμικά one liners και οικογενειακές ιστορίες (λίγο χειρότερες απ’ τις τηλεοπτικές).

Ένα stand up γεμάτο ανατροπές!

Είναι στ’ αλήθεια άνθρωπος ο Μιχάλης Σεβαστέρης;

Mήπως είναι απλά ένα τζογαδόρικο ρομπότ με μοναδικό σκοπό να μας κάνει όλους να τρώμε χόρτα;

Ποια είναι η τακτική επιβίωσής του στο λεωφορείο;

Άραγε, έχει μειώσει τις φορές ανά λεπτό που αναφέρει ότι είναι βίγκαν; (μπα!)

Του λένε ψέματα στις καφετέριες πως τον ξέρουν για να του αποσπάσουν την προσοχή και να του κλέψουν την τσάντα;

Υ.Γ: Μείνετε για το χορευτικό κομμάτι στο τέλος!

Info
Λοσάντζελε Comedy Club, Κορυζή 4, Αθήνα 117 43, τηλ.: 210 9215740
Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 21:00
Εισιτήριο: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων: more.com & στο τηλέφωνο 210 9215740
Διάρκεια: 90’
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will