Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το μουσικό έργο EΡΩΣ

eros
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Της Έλλης Παπακωνσταντίνου για 4 μοναδικές παραστάσεις.

Μια παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Ρότερνταμ (στις 26 Μαΐου 2020), στο πλαίσιο του Ο. φεστιβάλ με εξαιρετική επιτυχία. Μουσική, ποίηση και έρωτας σε ένα κινηματογραφικό περιβάλλον όπου όλα τα στοιχεία επί σκηνής επιβεβαιώνουν τον Έρωτα. Κι αυτή τη φορά, η διεθνής ελληνίδα σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου, αντλεί από την αρχαία ελληνική γραμματεία και συγκεκριμένα από το Συμπόσιο του Πλάτωνα. Τη δραματουργία υπογράφουν η Λουίζα Αρκουμανέα και Έλλη Παπακωνσταντίνου.

Yorgos Kyvernitis

Στην παράσταση οι θεατές προσκαλούνται σε ένα πραγματικό συμπόσιο, ένα δείπνο/ εικαστική εγκατάσταση. Σε αυτό το ταξίδι, υπό το φως των κεριών και με οδηγό την ποίηση, ο κόσμος του δείπνου και του φαγητού, εκείνος του θανάτου και του πολέμου συνδέονται μέσα από μουσικές και live κάμερες.  Το έργο σε πρωτότυπη μουσική του Serhii Vilka και της Κατερίνας Φωτεινάκη Ερμηνεύουν επί σκηνής η Kατερίνα Φωτεινάκη  και Nova Opera (τσέλο, keyboard, ντραμς και φωνητικά).

Οι Έλληνες καλλιτέχνες εργάστηκαν στενά με τους Ουκρανούς performers στη δημιουργία τoυ Έρως.

Στις αρχές του Νοεμβρίου 2021, η ODC Ensemble και η Έλλη Παπακωνσταντίνου ξεκίνησαν να συνεργάζονται με τη NOVA OPERA - μια ομάδα νέων Ουκρανών καλλιτεχνών, που εξερευνούν νέους τρόπους ανάπτυξης του μουσικού θεάτρου. Oι Έλληνες καλλιτέχνες επρόκειτο να μετεγκατασταθούν στο Κίεβο τον Μάρτιο - ακριβώς μία εβδομάδα μετά την εισβολή - προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία προβών. Η εισβολή στην Ουκρανία ανάγκασε τους καλλιτέχνες - Serhii Vilka, Anna Kirsh, Andrey Koshman, Ruslan Kirsh, Zhanna Marchinska, Andrey Nadolskyi, Serhii Vilka να δραπετεύσουν από το Κίεβο προσπαθώντας να φτάσoυν στα πολωνικά σύνορα. Η Έλλη Παπακωνσταντίνου μιλούσε καθημερινά με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες μέσω zoom σε καταφύγια ενώ παράλληλα αναζητούσε την οικονομική υποστήριξή φορέων και ιδρυμάτων, ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των Ουκρανών συναδέλφων  της από τη χώρα.  Τελικά τα κατάφερε με την υποστήριξη του Ιδρύματος ΝΕΟΝ και φίλων καλλιτεχνών οι καλλιτέχνες μέλη της NOVA OPERA βρίσκονται στην Αθήνα.

Συντελεστές
Σκηνοθέσια: Έλλη Παπακωνσταντίνου         
Λιμπρέτο: Έλλη Παπακωνσταντίνου, Λουίζα Αρκουμανέα (βασισμένο στον Πλάτωνα)    ΣΥΝΘΕΣΗ: Serhii Vilka, Κατερίνα Φωτεινάκη
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
LIVE VISUALS: Γιάννης Παπουτσής, Φάνης Σακελλαρίου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κατερίνα Κατάκη, Βιβή Πέτση
CAST ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:  Κατερίνα Φωτεινάκη,  Andrii Koshman, Ruslan Kirsh, Kirsh Anna, Zhanna Marchinska, Andrii Nadolskyi,  Serhii Vilka
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κορίνα Κοτσίρη, Ηρώ Λέφα, Ιωάννα Παπακώστα      
Το τραγούδι Έρως έχει συνθέσει η Nalyssa Green

Info
Διάρκεια παράστασης 54 λεπτά
Πωλήσεις εισιτηρίων
Ταμείο ΔΘΠ: Ηρώων Πολυτεχνείου 32 (μέσα στο κτίριο του ΔΘΠ ) – Τ: 2104143310
Ώρες ταμείου: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 10.00 -14.00 και 18.00- 21.00
Σάββατο 16.00-21.00, Κυριακή 18.00-21.00, Τρίτη κλειστό

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Σκηνή Ωμέγα
14, 15, 16 & 17 Ιουνίου 2022
Ώρα έναρξης: 21:15