«Το γλυκό πουλί της νιότης»
«Το γλυκό πουλί της νιότης» στο Εθνικό Θέατρο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο Πωλ Νιούμαν και η Τζ. Πέιτζ, η Λωρήν Μπακόλ και ο Μάικλ Μπεκ, η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Φέρτης, είναι μερικά από τα διάσημα ζευγάρια που έγραψαν ιστορία στο δημοφιλές έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Το γλυκό πουλί της νιότης».
Ο Πωλ Νιούμαν και η Τζ. Πέιτζ, η Λωρήν Μπακόλ και ο Μάικλ Μπεκ, η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Φέρτης, είναι μερικά από τα διάσημα ζευγάρια που έγραψαν ιστορία στο δημοφιλές έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Το γλυκό πουλί της νιότης». Στο Εθνικό θέατρο μέχρι τις 30 Ιανουαρίου μπορείτε να δείτε στους γνωστούς ρόλους της ξεπεσμένης Αλεξάντρας ντελ Λάγκο και του φιλόδοξου Τσανς Γουέιν, τη Μαρία Σκουλά και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.
Στην υπόθεση του έργου, ο νεαρός Τσανς Γουέιν επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε μαζί με την άλλοτε διάσημη ηθοποιό Αλεξάνδρα ντελ Λάγκο σε μια πόλη μεταλλαγμένη, υποταγμένη στους σκληρούς νόμους μιας πραγματικότητας, όπου βασιλεύει η βία, το δίκαιο του ισχυρότερου και ο ρατσισμός. Οι δυο τους, κυριευμένοι από τρόμο μπροστά στο χρόνο που κυλάει αδυσώπητα, βρίσκουν καταφύγιο μέσα από τεχνητούς παραδείσους σε μία απατηλή ζωή που προσδοκούν ότι θα τους χαρίσει η τέχνη και η δόξα. Όμως αυτή η απόδραση τους αφήνει με άδεια χέρια.
Η ελεύθερη πτώση δύο ανθρώπων από το όνειρο στην ωμή πραγματικότητα, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Έφης Θεοδώρου που ανέλαβε να δώσει τη δική της οπτική σε ένα κλασικό αριστούργημα. Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου. Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου. Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη.Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Μουσική: Νίκος Πλάτανος. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα. Παίζουν οι : Μαρία Σκουλά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάνος Βακούσης, Υβόννη Μαλτέζου, Θεοδώρα Τζήμου, Λένα Παπαληγούρα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κώστας Βασαρδάνης, Θέμης Πάνου, Μιχάλης Αφολαγιάν, Γιώργος Τζαβάρας, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γιωργής Τσουρής .
Πληροφορίες: Εθνικό Θέατρο, Νέα Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, έως τις 30/1/2011.







