Η bijoux de kant ζητά: «Μάθε με να φεύγω» στη σκηνή του Hood art space

mathe-me Alexandros Skourletis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2024

Η νέα παράσταση της bijoux de kant, το πρωτότυπο και ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου «Μάθε να φεύγω», θα παρουσιάζεται από τις 10 Μαΐου στο HOOD art space, τον ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση χώρο της Ομάδας, στο κέντρο της Αθήνας.

H ιστορία

Η Αγνή, ιδιοκτήτρια ενός παλιού ξενοδοχείου χτισμένου κοντά στα ερείπια ενός αρχαίου παλατιού. Ο αδερφός της Ίων, συγκάτοικος, σύμμαχος και αντίπαλός της. Ένας μυστηριώδης ανώνυμος Άντρας, που επιστρέφει χρόνια μετά από μια θυελλώδη ερωτική νύχτα που πέρασε εκεί. Ένα παραλίγο ειδύλλιο, ένας ανεξιχνίαστος φόνος κι ένας βίαιος, εντελώς παράλογος χωρισμός. Ένα ιδιότυπο διακειμενικό παιχνίδι με την επιστροφή του ομηρικού Οδυσσέα στην Πηνελόπη του.

Σουρεαλιστικοί απόηχοι και πεζότατα ρεαλιστικά στοιχεία, αγοραίοι διάλογοι και λυρικές υποτροπές, παράφορα βλέμματα και τυφλά χάδια. Βροχή, αλυχτίσματα αδέσποτων σκυλιών, πυροβολισμοί, το τραγούδι «Έλα γι’ απόψε» του Χρήστου Χαιρόπουλου, μια βιτρίνα με ενθύμια λησμονημένων ερωτικών συνευρέσεων, μια στοίβα παλιές ηχογραφήσεις της Όπερας, η ανάμνηση της Έντας Γκάμπλερ, ένα ράφι φθαρμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί…

Alexandros Skourletis

Το πρωτότυπο και ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου «Μάθε να φεύγω» είναι ένα ακατάτακτο έργο που άλλοτε φλερτάρει με το, ξεχασμένο σήμερα, είδος του μπουλβάρ, άλλοτε με το ψυχολογικό θέατρο δωματίου, άλλοτε με τις ιστορίες μυστηρίου κι άλλοτε με τα παλιά, αισθηματικά ρομάντσα των περιπτέρων. Και που ενώ ονειρεύεται πως είναι δράμα, κρατάει σφιχτά το χέρι της κωμωδίας.

Alexandros Skourletis
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Υποδύονται (αλφαβητικά):Στέλιος Δημόπουλος, Θανάσης Δήμου, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης

Alexandros Skourletis
Info
Ημέρες & Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 21.00
Για 16 μόνο παραστάσεις
Ηλεκτρονική προπώληση

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
bijoux de kant HOOD art space
Πολυκλείτου 21, Μοναστηράκι 
Διάρκεια: 75 λεπτά
Πληροφορίες: Τηλ.: 6942259779
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό, 12€ μειωμένο