Ο «Άτλας της δεκαετίας του 2000» ξεδιπλώνεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

atlas-- Thomas Daskalakis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2024

Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά φιλοξενεί ένα μεγάλο show: τον 'Άτλαντα της δεκαετίας του 2000, τη νέα παράσταση του Παντελή Φλατσούση.

Αθήνα 2004, 11η Σεπτεμβρίου, Euro 2004, κατάρρευση Lehman Brothers, Eurovision 2005, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παγκόσμια οικονομική κρίση, μετρό, τσουνάμι...

Θυμόμαστε πώς ήταν ο κόσμος πριν από αυτά;

Τι συνέβη; Πού βρισκόμαστε; Προς τα πού πηγαίνουμε;

Η δεκαετία του 2000, που μάλλον ξεκινάει με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001, αποτελεί την δεκαετία που συνυπάρχουν δύο ιστορικά παραδείγματα: είναι η εποχή που επιβιώνουν υποσχέσεις οικουμενικής ειρήνης, αλλά και εποχή νέων τύπων τρομοκρατίας και πολέμων, νέων ατομικών και συλλογικών φόβων. Και κυρίως η δεκαετία αυτή είναι ταυτόχρονα  εποχή της αφθονίας, αλλά και η ματαίωσή αυτής της υπόσχεσης.

Thomas Daskalakis

Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά φιλοξενεί ένα μεγάλο show: τον 'Άτλαντα της δεκαετίας του 2000, τη νέα παράσταση του Παντελή Φλατσούση. Μία παράσταση που με τη συνθήκη του show και με εκτεταμένη χρήση τεχνολογίας, live video, ζωντανή μουσική και μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών επιχειρεί να ξαναθυμηθεί τα χρόνια της δεκαετίας του 2000 και να δώσει μαζί με το κοινό απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Thomas Daskalakis

Ερμηνεύουν: Λένα Δροσάκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Κριθάρας, Στεφανία Ζώρα, Αναστάσης Γεωργούλας.
Μουσικοί επί σκηνής: Παιδί Τραύμα, Emi Path (keyboards).
Στην παράσταση συμμετέχει η Sci Fi River.

Thomas Daskalakis
Info
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Παραστάσεις Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:30, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:30 και στις 21:15, Κυριακή στις 19:00.

Mία συμπαραγωγή του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά με την Spectrum AMKE. Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

*Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από το βιβλίο Το τέλος των ψευδαισθήσεων του Andreas Reckwitz,πρόλογος-επιμέλεια: Γιώργος Μπιθυμήτρης, μτφρ. Ευαγγελία Τόμπορη, εκδ. Αλεξάνδρεια, 2023.