Τι μας φέρνει επί σκηνής η 2η εβδομάδα του Off-Off Athens

offoff24logo
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Πάνω από 340 ομάδες! Περισσότεροι από 2.500 καλλιτέχνες! Περισσότεροι από 40.000 θεατές! 14 χρόνια νεανικής δημιουργίας!

Συνδεδεμένο με τη νεανική θεατρική δημιουργικότητα, το Off-Off Athens μετρά πλέον 14 χρόνια συνεχούς και έμπρακτης στήριξης και προβολής της νέας γενιάς καλλιτεχνών! Χωρίς περιορισμούς στα θεατρικά είδη και τη θεματολογία, το πιο πλουραλιστικό και ανατρεπτικό νεανικό φεστιβάλ της πόλης μετρά αντίστροφα για τη διοργάνωση του 2024!

Από τις 3 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους νέες ομάδες φιλοδοξώντας να μοιραστούν με τους θεατές το καλλιτεχνικό τους όραμα! Ένα showcase καλλιτεχνικής δημιουργίας που δίνει την ευκαιρία της πρώτης, για πολλούς, παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης δουλειάς σε κοινό και κριτικούς!

28 νέες ομάδες του ελληνικού θεάτρου μετρούν αντίστροφα για να ανέβουν στη σκηνή! 28 νέες ομάδες κοιτούν ψηλά και μας καλούν να κοιτάξουμε κι εμείς μαζί τους και να μοιραστούμε το όνειρό τους! Κοιτάμε ψηλά λοιπόν! Το 14ο Off-Off Athens ξεκινά!

Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.

Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 11 Ιουνίου στις 22:00

Η Νύχτα Των Δολοφόνων

Τα τρία αδέρφια Λάλο, Μπέμπα και Κούκα δημιουργούν ένα παιχνίδι στη σοφίτα του σπιτιού τους, αναπαριστώντας αντί για νεράιδες, τέρατα και πειρατές… τους ανθρώπους που τους κακοποίησαν ψυχολογικά και σωματικά στην παιδική τους ηλικία. Πρώτους-πρώτους τους ίδιους τους γονείς τους. Ωστόσο κανείς στο τέλος δεν μένει αλώβητος.

Ερμηνεύουν: Καλλιόπη Ματούλη, Νεκτάριος Μάστορης, Μαρίνα Κονδάκη

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:15 &

Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 22:00

Με λένε Γιώργο REVISED

Η γέννησή μας είναι ένα τυχαίο γεγονός. Εξίσου τυχαίος είναι ο τόπος γέννησης, το φύλο και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που συχνά γίνονται βραχνάς κατά τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων. Το έργο είναι μια ωδή στη διαφορετικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας. Μια αφορμή να ξεκινήσουμε να κοιτάζουμε τους ανθρώπους δίπλα μας και να αναρωτηθούμε για τις ιστορίες τους. Ένα έργο που μιλάει για τη συμπερίληψη, την πραγματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και κυρίως για τη βόλτα της ζωής.

Ερμηνεύει: Μαριλένα Λιακοπούλου

*Στην παράσταση ακούγεται το ποίημα του Τάκη Σινόπουλου «Ο Καιόμενος»

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 20:15 & Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 22:00

Από μέσα πεθαμένος

Βασισμένοι σε ιστορικά στοιχεία, μαρτυρίες και δημοσιεύματα της εποχής, ρίχνουμε φως στην ιστορία των φυματικών της Αθήνας του Μεσοπολέμου. Συνθέτουμε μία παράσταση με στοιχεία από το θέατρο ντοκουμέντο, με ξεχασμένες ιστορίες ανθρώπων αλλά και κείμενα που προέκυψαν από την πρόβα ενώ θέτουμε ερωτήματα για το στίγμα της ασθένειας  και τον θάνατο στο μακρινό τότε αλλά και στο δικό μας σήμερα. Ο Ιπποκράτης βάφτισε την φυματίωση, ‘’φθίση’’ από το ρήμα ‘’φθίνω’, δηλαδή ελαττώνομαι, εξ’ αιτίας του μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό. Πως οι "ευρισκόμενοι εις το κατώφλι του θανάτου" φθισικοί, έχτισαν με τον ελάχιστο εαυτό τους έναν μικρόκοσμό μέσα στο σανατόριο και πως ο έρωτας συμπορεύτηκε με τον αιώνιο εχθρό του, τον θάνατο, αποδεικνύοντας ότι ο πόθος είναι πιο ισχυρή δύναμη και από την χειρότερη επιδημία που χτύπησε την χώρα.

Ερμηνεύουν: Μαριλένα Βουγίδη, Φανή Γεωργακάκη, Γιάννης Ντάσιος, Τάνια Κουταλά.

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 15 Ιουνίου στις 22:00

Η τάξη της κυρίας Μαργαρίτας 

Η κυρία Μαργαρίτα, μια φιγούρα κωμικοτραγική, δίνει την δική της παράσταση μπροστά στα μάτια των μαθητών της, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στο φως και το σκοτάδι, στην υποταγή και την απελευθέρωση, στη ζωή και το θάνατο. Η εκκωφαντική σιωπή των μαθητών όμως, αποκαλύπτει την απόλυτη μοναξιά της και την αστείρευτη ανάγκη της για επικοινωνία. Η αδυναμία της επικοινωνίας αυτής δημιουργεί έντονες αντιδράσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Εκδηλώνει όλα τα αντιφατικά ανθρώπινα συναισθήματα, αντικατοπτρίζοντας την πολυπλοκότητα και την ευθραυστότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Θα καταφέρει η κυρία Μαργαρίτα να βάλει σε τάξη το χάος που την περιβάλλει ανοίγοντας το δρόμο προς την ευτυχία, για την ίδια και τους μαθητές της;

Ερμηνεύει: Σοφία Καπράνου

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 16 Ιουνίου στις 22:00

Breaking The Borders

Το Breaking the Borders είναι μια mixed media performance αποτελούμενη από έξι διαφορετικές αυτοτελείς ενότητες. Εστιάζει στη διαδρομή του ανθρώπου προς την απελευθέρωση από δεσμά τα οποία έχει επιβάλλει ο ίδιος στον εαυτό του, κόντρα στη φύση του. Κάθε ενότητα είναι μια ρωγμή, ένα βήμα, μια ανάσα πιο κοντά στην ελευθερία και την κάθαρση.

Ερμηνεύουν: Δανάη Γκανάσου, Φανή Λύκου, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Ειρήνη Πετράκη

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Κυριακή 16 Ιουνίου στις 20:15 & Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 22:00

ΠΟΚΕΡ

Στο «Πόκερ»  ίσως  κάποτε  παίξουμε  όλοι… αν δεν έχουμε παίξει ήδη.  Να πάρω τη δουλειά, να διορίσω το παιδί, να κλείσω το deal, να προλάβω το πάρκινγκ, να πιάσω την καβάτζα… Εγώ… Το «Πόκερ» φωνάζει ότι η Ηθική, εκτός από σχετική, είναι και πολύ δυσεύρετη. Ο παραγκωνισμός του Ανθρώπου, η ανάδυση και η επικράτηση(;) του ανήθικου Εγώ, δηλαδή το «Πόκερ»,  θέλει να πονέσει το θεατή και να του ψιθυρίσει πόσο ωραία θα ήταν η ζωή μας, αν ήμασταν πιο ανθρώπινοι. Εκτός κι  αν η ζωή μας είναι έτσι ,ακριβώς επειδή είμαστε άνθρωποι.

Ερμηνεύουν: Στέλλα Γαλανάκη, Παντελής Δημητρίου, Αλεξάνδρα Δρακουλαράκου, Λήδα Ματάλα, Κλεάνθης Μητσιούλης, Μιχάλης Παναγιωτούνης, Κώστας Πανόπουλος, Γιουλη Παπαδάκη, Δήμητρα Χαχαμίδου

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Info
Ηλεκτρονική Προπώληση
Διάρκεια Φεστιβάλ: από 3 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2024 με τη συμμετοχή 28 θεατρικών σχημάτων
Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα)
Οι παραστάσεις δεν υπερβαίνουν τα 70 λεπτά
Εισιτήριο: 7€. Εισιτήρια για 2 παραστάσεις της ίδιας ημέρας: 10€
Κάρτα διαρκείας και για τις 28 παραστάσεις: 40€
Ώρα έναρξης:  καθημερινά στις 20:15 για την πρώτη παράσταση και στις 22:00 για τη δεύτερη παράσταση.
Doors Open at: 19:00
Το μπαρ και η αυλή του θεάτρου είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 19.00 ως αργά το βράδυ.