«Σκηνές από ένα γάμο» ξεκινούν στο Θέατρο Χώρα

skines-apo-ena-gamo Patroklos Skafidas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

Του Ίνγκµαρ Μπέργκµαν σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη.

Στο Θέατρο Χώρα από 5 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η παράσταση που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και έλαβε εξαιρετικές κριτικές συνεχίζει την πορεία που ξεκίνησε από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και έπειτα το Σύγχρονο θέατρο, και επιστρέφει τώρα για τρίτη χρονιά και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Χώρα.

Το εμβληματικό έργο του Ίνγκµαρ Μπέργκµαν γράφτηκε πριν από ακριβώς 50 χρόνια, γυρίστηκε αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία.

Patroklos Skafidas

«Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Μπέργκμαν. Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης.                                                                                        

Patroklos Skafidas

Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

Patroklos Skafidas

Φιλική συμμετοχή στο βίντεο της παράστασης Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Patroklos Skafidas
Info                                                                                                                                                                                                                                                        Θέατρο Χώρα
Από 5 Φεβρουαρίου, κάθε Τετάρτη 20.00 & Πέμπτη 21.00
Εισιτήρια