«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» συνεχίζουν από φθινόπωρο επί σκηνής
Χαράλαμπος Βλαχοδήμος-Ηλίας Λαχανάς Για τέταρτο και τελευταίο κύκλο παραστάσεων.
Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, East West Center, Sarajevo Festival 2025), συνεχόμενα sold out και σημαντικές διακρίσεις, η πολυβραβευμένη παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» του Κωνσταντίνου Ντελλα ολοκληρώνει τον κύκλο της. Από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2026, το κοινό θα έχει την τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσει το έργο που ξεκίνησε από το Θεσσαλικό Θέατρο, συγκίνησε θεατές και κριτικούς και απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Κοινού στο GRAPE 2025 και το Βραβείο «Κάρολος Κουν» Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου 2024/25.
Η παράσταση αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση στη σύνδεση της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείο μυστικό κώδικα της περιοχής της Θεσσαλίας. Στη σκιά της ανδρικής εξουσίας, οι γυναίκες παρέμειναν στο περιθώριο, χωρίς να έχουν λόγο στις αποφάσεις που ήταν αποκλειστικά δικαίωμα των ανδρών. Πέρα από τις υπόλοιπες εργασίες, με τις οποίες συνέβαλλαν στην οικονομία της οικογένειας και της κοινότητας ως εργάτριες, είχαν και την ευθύνη της τροφοδοσίας των μελών της οικογένειάς τους, πάντα όμως εντός του οίκου.
© Χαράλαμπος Βλαχοδήμος-Ηλίας Λαχανάς
Χαράλαμπος Βλαχοδήμος-Ηλίας ΛαχανάςΑπό 5 Οκτωβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2026, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 ( εκτός από Τρίτη 10 Νοεμβρίου)
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€, Φοιτητικό: 15€,
Μειωμένο (Άνω των 65, Ανέργων, ΑμεΑ) και Ομαδικό (15 άτομα+): 12€, Ατέλεια: 10€
Διάρκεια: 70΄
Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)
τηλ. 210 52 30 267







