Ένα ασυνήθιστο ερωτικό τρίγωνο

ena-asunithisto-erotiko-trigono

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Στη θεατρική ζωή της Αθήνας, οι γκέι ήρωες έχουν βρει πλέον τη δική τους θέση. Το έργο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ, μας παρουσιάζει ένα μάλλον αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, αφού σκηνοθέτησε την παράσταση ο «Χρυσός δράκος» του Ρόναλντ Σίμελπφενιχ στο Εθνικό Θέατρο, δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε ένα προκλητικό έργο, το «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ που θα ανεβεί στο θέατρο «Θησείον» στις 26 Ιανουαρίου.

Ο τριαντάχρονος συγγραφέας του έργου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, όταν το «Cock» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, το 2009, ενώ τιμήθηκε και με το θεατρικό βραβείο Olivier.

O κεντρικός ήρωας του έργου, ο Τζων τον οποίο ερμηνεύει ο Δημήτρης Μοθωναίος, διχάζεται ανάμεσα στον επί πολλά χρόνια ερωτικό του σύντροφο και σε μια γυναίκα που μπαίνει στη ζωή του (Ιωάννα Παππά). Η ιστορία ξεκινά, όταν η σχέση του Τζων με τον σύντροφό του περνάει κρίση, με αποτέλεσμα να χωρίσουν για λίγο. Σε αυτό το διάστημα γνωρίζει μια γυναίκα και η υπόθεση περιπλέκεται.

Αρχίζει μια διελκυστίνδα για τα συναισθήματα του Τζων με αποκορύφωμα ένα τρομερό δείπνο στο οποίο παρίστανται οι τρεις τους και ο πατέρας του (ο Γιώργος Κοτανίδης), οποίος επεμβαίνει με σκοπό να βγάλει την γυναίκα από τη μέση και να επανενώσει το ζευγάρι.

Το έργο θίγει με χιούμορ και αιχμηρή γλώσσα το ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας και τα κοινωνικά ταμπού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη των ανθρώπων για συντροφικότητα. Όπως υποστηρίζει και ο Τζων στο έργο : «Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του εξήντα. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές φρικτές λέξεις... Γιατί μου λες πως το με τι κοιμάμαι είναι πιο σημαντικό από το με ποιόν άνθρωπο κοιμάμαι!». Μετάφραση-σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Σκηνικός χώρος-Κοστούμια: Βικτωρία Καρβούνη. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη. Παίζουν οι: Δημήτρης Μοθωναίος, Μάκης Παπαδημητρίου, Ιωάννα Παππά, Γιώργος Κοτανίδης.

Πληροφορίες: «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες», Τουρναβίτου 7, τηλ. 2103255444. Πώληση εισιτηρίων: ticket services, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), τηλεφωνική αγορά, 2107234567. Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Παρασκευή στις 21:00, το Σάββατο στις 21:30 και την Κυριακή στις 19:00. Πρώτη παράσταση: 26 Ιανουαρίου, τιμές εισιτηρίων: 21 ευρώ, 16 ευρώ φοιτητικό.