«Επιστροφή στο μέλλον»: έρχεται το 2015 ως μιούζικαλ
Ο Μάικλ Τζ. Φοξ στην ταινία «Επιστροφή στο μέλλον».
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εμπορικά πετυχημένη ταινία γίνεται μιούζικαλ. Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις, πρόσφατα «υπέκυψε» σε αυτή την καυτή τάση και θα μεταφέρει την κωμική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Επιστροφή στο μέλλον» στη σκηνή του θεάτρου, συνυπογράφοντας μαζί με τον Μπομπ Γκέιλ, την πολυαναμενόμενη αυτή παραγωγή.
Η ιδέα τον βασάνιζε εδώ και μια δεκαετία περίπου και φαίνεται ότι έχει πλέον ωριμάσει για να δοκιμαστεί στη σκηνή του θεάτρου. Το μιούζικαλ θα παρουσιαστεί στο Ουέστ Εντ του Λονδίνου του χρόνου ώστε να συμπέσει με την «επέτειο» των τριάντα χρόνων από την έξοδο της ομώνυμης ταινίας.
Παρότι σε γενικές γραμμές το μιούζικαλ θα μείνει πιστό στον βασικό κορμό του κινηματογραφικού σεναρίου, έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές, όπως δήλωσε ο Μπομπ Γκέιλ: «το σενάριο στέκεται από μόνο του. Είναι μια διαφορετική εκδοχή της ίδιας ιστορίας».
Το δίδυμο Γκέιλ-Ζεμέκις αποφάσισε να εμπιστευτεί την παράσταση στον βρετανό σκηνοθέτη Τζέιμι Λόιντ-ο οποίος, αν και γεννήθηκε μόλις το 1980-απασχολεί ήδη τη θεατρική σκηνής της Βρετανίας ως ανερχόμενο ταλέντο.
«Συναντηθήκαμε με Βρετανούς και Αμερικανούς αλλά τελικά αποφασίσαμε να επιλέξουμε τους Βρετανούς, δηλαδή τον Τζέιμι Λόιντ ως σκηνοθέτη και τον παραγωγό Κόλιν Ίνγκραμ-επειδή αντιμετωπίζουν το υλικό μας μέσα από την οπτική μιας ελαφρώς διαφορετικής κουλτούρας», τόνισε ο Γκέιλ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.
Στην παράσταση θα ακουστούν οι γνωστές επιτυχίες του soundtrack της ταινίας, όπως για παράδειγμα τo «The power of love», όμως ο πολυβραβευμένος συνθέτης της ταινίας, ο Άλαν Σιλβέστρι, ετοιμάζει για το μιούζικαλ νέες συνθέσεις.
Στην προσπάθειά του καθοριστική θα είναι η συμβολή του πολυβραβευμένου τραγουδοποιού και παραγωγού Γκλεν Μπάλαρντ- με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Μάικλ Τζάκσον στις δουλειές του «Thriller»και «Bad».
Η «Επιστροφή στο μέλλον» θα περιλαμβάνει οπτικά τρικ, ακροβατικά σκέιτ και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα αιχμαλωτίσουν το πνεύμα της ταινίας, συστήνοντας την όμως με φρέσκια ματιά σε νέο κοινό, σύμφωνα με τον Τζέιμι Λόιντ.
Μάνια Στάικου







