Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: μεταμορφώνεται σε Συρανό στις 25 Φεβρουαρίου

surano-nte-mperzerak-2014-omadiki-fotografia
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

O Συρανό ντε Μπερζεράκ, ο ρομαντικός ήρωας του Εντμόν Ροστάν με τη μεγάλη μύτη και την ακόμη μεγαλύτερη καρδιά, επιστρέφει για μια νέα θεατρική εμφάνιση, αυτή τη φορά-δια χειρός του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο.

Η τελική ημερομηνία της πρεμιέρας ορίστηκε επιτέλους: 25 Φεβρουαρίου στο Παλλάς θα μας περιμένει μια πλούσια παραγωγή, με πολυάριθμο θίασο και την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο μουσικό μέρος.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ηθοποιός με πηγαία κωμική φλέβα, παίρνει τη σκυτάλη από τον Νίκο Καραθάνο, του οποίου την πετυχημένη ερμηνεία και τη σκηνοθετική προσέγγιση είχαμε θαυμάσει στο Εθνικό το 2010.

Με τον ρόλο του Συρανό ντε Μπερζεράκ έχουν αναμετρηθεί πολλοί ηθοποιοί, της νεότερης και της παλαιότερης γενιάς, από τον Γιώργο Κιμούλη και τον Μηνά Χατζησάββα, ως τον Ανδρέα Ζησιμάτο και τον Μήτσο Μυράτ. Ο Συρανό έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κινηματογράφο, στην όπερα, το μπαλέτο, ακόμη και τα κόμικ.

Στη μεγάλη οθόνη κλασική είναι η ομώνυμη ταινία του Μάικλ Γκόρντον με τον Χοσέ Φερέρ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το 1950. Αξιοσημείωτη και η ερμηνεία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην ταινία του Ζαν Πολ Ραπενό, ενώ ακόμη και ο Στιβ Μάρτιν κατέθεσε τη δική του διασκευή πάνω στο έργο με το «Roxanne» (1987).

Στην πολυαναμενόμενη παράσταση του Παλλάς ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος-Συρανό θα εξομολογηθεί τον ανεκπλήρωτο έρωτά του στην ωραία ξαδέλφη του Ρωξάνη (τη Σμαράγδα Καρύδη) όταν πλέον θα είναι πολύ αργά…Τον Κριστιάν τον οποίο ερωτεύεται η Ρωξάνη, χάρη στο ποιητικό ταλέντο του Συρανό, θα ερμηνεύσει ο Όμηρος Πουλάκης. Ο Νίκος Αρβανίτης  θα παίξει τον κόμη Ντε Γκις ενώ πλήθος χορευτών και ηθοποιών θα ενσαρκώσουν  48 χαρακτήρες. Η έμμετρη μετάφραση είναι της Λουίζας Μητσάκου. Ο  Μανόλης Παντελιδάκης έχει αναλάβει να μας καταπλήξει με τα σκηνικά του.

Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου. Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας. Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Εύα Νάθενα. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος. Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης. Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ίστυ. Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Αρβανίτης, Όμηρος Πουλάκης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):  Φωτεινή Αθερίδου, Νίκος Ζιάζιαρης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Γεωργία Καλλέργη, Θάνος Κοντογιώργης, Λάμπρος Κτεναβός, Tadeu Liesenfeld, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γεώργιος Στάμος, Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Θανάσης Χαλκιάς, Έλενα Χαραλαμπούδη.

Πληροφορίες: από 25 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Παλλάς. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30. Κυριακή στις 20:00. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 20 ευρώ, 25 ευρώ, 35 ευρώ, 45 ευρώ, 50 ευρώ, 60 ευρώ. Προπώληση: Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3213100. Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100. Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com . Στα καταστήματα Γερμανός, Public, Iανός, Hondos Center.